avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pedeapsa cu executare- termen de reabilitare/calcul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pedeapsa cu executare- termen de reabilitare/calcul termen

Am fost condamnat la 2 ani inchisoare in 2013 cu executare si eliberat conditionat in 2014...intrebarea mea este: cand pot sa-mi fac reabilitarea sa nu mai am cazier si sa fiu fara antecedente penale?
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: rzvrzv , utilizator 20:41, 29 Septembrie 2015
Calculati 2 ani ( cuantumul pedepsei aplicate) de la data incarcerarii , apoi adaugati inca 3 ani ( termen prev de art.165 n.c.pen. si in acest fel vei afla data la care va interveni reabilitarea de drept.
Termenul se calculeaza avand in vedere disp. art.269.din n.c.de.proc.pen.

Art. 165 n.c.pen
Reabilitarea de drept
Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.

Art. 167n. c.pen.
Calculul termenului de reabilitare
(1) Termenele prevăzute în art. 165 şi art. 166 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.
.................................................
Art. 528: Reabilitarea de dreptn. cod de proc.pen.
(1)La implinirea termenului de 3 ani prevazut la art. 165 din Codul penal, daca persoana condamnata nu a mai savarsit o alta infractiune, autoritatea care tine evidenta cazierului judiciar va sterge din oficiu mentiunile privind pedeapsa aplicata condamnatului.
In 5 ani, calculati din momentul in care ati fost incarcerat, intervine reabilitarea de drept daca nu savarsiti alta infractiune.
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat la o pedeapsa cu executare- cand ma pot reabilita? adriano_gl adriano_gl Am fost eliberat conditionat anul trecut pe 19 august; am executat 1an 2 luni si 28 de zile din condamnarea de 1 an si 10 luni pentru conducere fara permis... ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! - după cât timp se șterge cazierul judiciar? Cryssa50 Cryssa50 As avea și eu o întrebare , după cât timp se șterge cazierul judiciar( adică sa fie curat), după ce a fost executata o pedeapsa de 8 luni de ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu executare- reabilitare /calcul termen androneoana androneoana pentru o persoana condamnata la 2 ani cu executare ( a executat in perioada 13.05.2012 - 30.07.2013) , conform cpp se reabiliteaza de drept in data de ... (vezi toată discuția)