avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren intravilan in indiviziune - nu reusesc sa dau de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren intravilan in indiviziune - nu reusesc sa dau de ceilalti mostenitori.

Buna ziua !
Am un teren intravilan ( cu un imobil construit pe el) obtinut printr-un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere.
Persoana de la care l-am cumparat a decedat anul trecut.
In contract e trecut ca terenul este in indiviziune , iar ce mi se cuvine mie este 1/2 - specificat in contract.
Problema e ca nu reusesc sa dau de ceilalti mostenitori legali pentru a iesi din din indiviziune si a vinde terenul.
Terenul a intrat in proprietatea persoanei de la care l-am cumparat prin certificat de mostenire de la sotul ei.
Taxa de succesiune nu este facuta.
In contract este mentionat ca "cunosc ca raman in indiviziune cu mostenitorii " proprietarului initial de la care l-a mostenit si dna de la care l-am cumparat si ca "inteleg sa dobandesc pe riscul meu cota de 1/2 din imobilul sus-mentionat"
Cum pot sa il vand daca nu reusesc sa dau de ceilalti mostenitori care au dreptul la cealalta jumatate pentru a iesi din indiviziune ?
Ce se intampla cu cealalta jumatate din teren ?
Cel mai recent răspuns: anyidulike , utilizator 16:53, 5 Iunie 2009
Il vindeti la fel cum l-ati cumparat.
Dar asta nu inseamna ca cei care il cumpara isi asuma riscul ca mostenitorii respectivi sa apara candva ? (desi e f putin probabil pt ca am incercat din rasputeri sa dau de ei )

Puteti afla unde au avut ultimul domiciliu acei coproprietari ? Se poate face o sistare a indiviziunii pe cale judecatoreasca, chemind in judecata acele persoane, la ultimul lor domciliul cunoscut, apoi daca nu se poate afla un domiciliu actual, se poate indeplini procedura de citare prin publicitate intr-un ziar si afisare la usa instantei ( asta cu conditia ca ei sa mai fie in viata ) si puteti solicita atribuirea intregului imobil catre dvs. cu stabilirea unei sulte in favoarea lor. Eu am avut o asemenea situatie si am reusit sa sistez indiviziunea, facind dovezi ca nu se poate afla unde domiciliaza coproprietarii, ca nu s-au mai interesat de imobil, i-am citat prin publicitate si am cerut atribuirea cotei lor, urmind a le achita sulta.
In situatia dvs., daca doriti sa vindeti nu puteti vinde decit tot cota indiviza, si desigur cumparatorul se poate trezi cindva cu acesi coproprietari care sa pretinda cota lor de proprietate ( pe care dvs., legal nu o puteti instraina)
"In situatia dvs., daca doriti sa vindeti nu puteti vinde decit tot cota indiviza, si desigur cumparatorul se poate trezi cindva cu acesti coproprietari care sa pretinda cota lor de proprietate ( pe care dvs., legal nu o puteti instraina)"
Adica nu pot sa vand decat TOT terenul sau doar cota mea ?
Daca vand doar cota mea, atunci banuiesc ca ceilalt coproprietari ( pe cealalta jumatate ) nu pot decat sa isi ceara cealalta jumatate si sa ceara iesirea din indiviziune noului proprietar a jumatatii mele.
Deci in contractul prin care ati dobindit dvs. imobilul scrie clar ca e vorba de o cota de 1/2 ( si ca ramineti in indiviziune cu ceilalti coproprietari), drept urmare nu aveti cum sa vindeti mai mult decit ati dobindit. Daca ati dori sa vindeti intreg imobilul, nu se va putea face act autentic, in aceasta forma, iar fara un contract ferm nimemi nu cred ca ar dori sa cumpere.

Alte discuții în legătură

Vanzare jumatate de casa docpaulpur docpaulpur Buna ziua. Sunt coproprietar pe jumate dintr-o casa, impreuna cu varul meu. Terenul este pe numele lui (eu sunt cetatean strain). Din motive personale, eu ... (vezi toată discuția)
Pot vinde casa mea facind parte dintr-un teren in indiviziune fara acordul familiei celelalte? mieluu mieluu ma gindesc sa scap de terenul in indiviziune intr-un fel. vreau sa vind casa mai ieftin,chiar la tigani,numai sa nu mai stau in indiviziune. of ... (vezi toată discuția)
Imobil in copropietate. sfat privind vanzarea partilor. detin parti dintr-un imobil ca mostenitor (urmas), cu acte originale. ... mikvin mikvin Detin parti dintr-un imobil ca mostenitor (urmas), cu acte originale. Imobilul este locuit de fiul unuia din copropietari de foarte mult timp. Pentru ca ... (vezi toată discuția)