avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru la valoarea imobilului?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru la valoarea imobilului?

buna,
tatal meu a introdus o actiune avand ca obiect plangere impotriva incheierii de carte funciara(art 52alin2, legea 7/1996).
schimband avocatul, acesta a depus o extindere si precizare de actiune pt. radierea , anularesi rezilierea. unor acte notariale pt. certificate de mostenitor si contracte de vanzare-cumparare, precum si anularea unei uzucapiuni.totodata s-au mai trecut si alti parati.
avocat. partii parate a solicitat , taxarea acestei extinderi cu taxa de timbru.
s-a amanat si am vazut pe site la nr. de dosar ca scrie: ,,vazand capetele de cerere din axtindere, pentru ca reclamantul sa depuna minuta timbrarii acestora raportat la valoarea imobilului in litigiu, sub sanctiunea anularii ca netrimbata''.????
este vorba despre un teren cu casa de locuit.
nu inteleg, noi am platit taxe in jur de 100ron,cf. legii146/1997.
e corect?
daca e la valoare, cine stabileste aceasta valoare? taxale de timbru achitate acum de noi si depuse la dosar nu sunt valide?
va rog mult un raspuns deoarece pe 09iunie este termenul la judecatorie
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:51, 7 Iunie 2009
In ce masura taxa judiciara de timbru de 1000 lei corespunde valorii imobilului, nu putem aprecia, avocatul va poate face acest calcul. De regula, in practica, taxa de calculeaza la valoarea de impozitare cu care figureaza inscris imobilul la primarie. Parerea mea, insa este ca in cadrul procedurii de solutionare a plingerii impotriva unei incheieri de carte funciara nu se pot formula si alte capete de cerere care exced acestui obiect strict delimitat. Probabil ca incheierea care a fost atacata fiind de respingere, s-a datorat unor operatiuni de carte funciara efectuate anterior ( in baza unor acte juridice a caror anulare se doreste acum), dar aceste petite trebuie solutionate separat, s-ar putea ca si instanta, din oficiu sa dispuna disjungerea lor si judecarea lor separat.
va multumesc,
tatal meu a cumparat prin vanzare -cumparare in 1982 casa si terenul( pe vremea aceea terenul era la cap), insa in baza legii18/1991. art.23,, sunt si raman in proprietate privata a cooperatoriloe sau dupa caz a mostenitorilor acestora[...] terenurile aferente casei de locuit si anexele gospodaresti, precum si curtea si gradina din jurul acestora....
asadar parintii mei sun proprietari ex lege al intregului teren aferent casei de locuit, deoareceera terenul lui x , care a vandut mai departe parintilor mei, nu-i asa?
- asadar parintii mei au fost intabulati in cartea funciara din 1982 si cu toate astea in anul 2001, copii vanzatorului au dezbatut succesiunea dupa tatal lor(vanzatorul) inticmindu-se un certificat de mostenitor pe care noi acum il atacam, adica dorim anularea lui.dupa care au vandut mai departe numitilor y si z o parte in teren., iar mai departe cumparatorii acestei parti de teren au mai dobandit printr-o sentinta judec.o alta suprafata de teren din totalul acelei suprafete cumparata de parintii mei!!!???
parintii mei erau proprietari tabulari si acum dorin anularea acelor acte.. certificatul de mostenitor, radiera din CF a acelei sentinte.
[b]
- actiunea principala a fost plangerea impotriva acestei inchieri de carte funciara, pe baza acelei sentine si ulterior schimbind avocatul acesta a introdus acea extindere si precizare de actiune cu privire la aceste neregularitati.
- acum comlpetul de judecata vazand aaceste capete de cerere a dat o amanare spre a putea depune minuta timbrarii acestora raportat la valoarea imobilului in litigiu sub sanctiunea anularii acesteia.

- putem merge la primarie sa cerem valoarea de impozitare? se plateste la toata valoarea suprafetei ? sau numai a ceea ce ni s-a luat prin uzucapiune si sentinta?
Trebuie sa vedeti continutul ultimei incheieri prin care instanta v-a obligat la plata taxei judiciare de timbru si timbre judiciare, pe care trebuie sa le achitati pana la termenul de judecata stabilit de instanta, sub sanctiunea anularii petitelor din precizarea de actiune. Taxele achitate initial nu sunt anulate, ele fiind achitate pentru petitul cu care a fost investita initial instanta. Toate petitele ulterioare cu care se completeaza actiunea initiala trebuie timbrate conform Legii n. 147/1996. Daca nu le achitati, nu vi se va anula actiunea ci numai petitele din completarea la actiune. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actul juridic iti dovedeste proprietatea sau se poate si fara? ca altora nu le pasa de el claudia_koteles claudia_koteles Buna la toti utilizatorii, -cine stie raspunsul la problema ca instanta.... :(( - daca am cumparat in 1982 prin act autentificat o casa cu nr. x si teren ... (vezi toată discuția)
Constatare nulitate act juridic anulare contract de donaþie ungureanuvv ungureanuvv se poate anula un contract de donatie din 1996 pe un teren arabil fara clauze de intertinere ca drept comun ambilor soti donat de soacra? dupa ce acestea au ... (vezi toată discuția)
Documente din actiunea principala care este suspendata se depun si la disjungerea d claudia_koteles claudia_koteles buna - la actiunea de plangere impotriva incheierii de carte funciara, am mai facut o extindere si precizare de actiune in care am mai introdus cativa parati ... (vezi toată discuția)