avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Un angajat caruia i s-a suspendat cim-ul din cauza ca angajatorul i-a depus o plangere penala, are vreo posibilitate sa isi dea demisia? Specific ca inca nu s-a primit raspuns la plangerea penala.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:37, 6 Ianuarie 2015
Demisia se poate da, insa daca va fi vorba despre efectuarea unui preaviz , atunci perioada de preaviz va fi suspendata.

art.81 (6) C.mun. : In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
nu cred ca m-am facut inteles...cim-ul este suspendat din martie 2014 pt. faptul ca s-a depus plangere penala de catre angajator. angajatul vine in decembrie 2014 si zice ca vrea sa isi dea demisia. se poate asa ceva?
Da, se poate sa-si dea demisia.

O demisie poate fi cu preaviz sau fara preaviz.
ca sa-si dea demisia, cim-ul nu trebuie sa fie activ?
stiu ca se poate cu preaviz sau fara, dar ma gandeam ca intai ar trebui sa inceteze suspendarea cim si pe urma sa isi poata da demisia....
Nu exista text de lege care sa interzica unui salariat sa faca asa ceva, chiar daca are c.i.m. suspendat.

Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie: trebuie neaparat preaviz? alexandra_andrei alexandra_andrei salutare, as dori sa-mi dau demisia de la actualul loc de munca datorita programului exploatant si a ilegalitatii ce are loc. Intrebarea mea este : se poate sa ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea contract munca Dada33 Dada33 Dacă la contractul de munca , am in plus o clauza penala 6000 euro , și as dori sa îmi dau demisia (au trecut 8 din cei 10 ani ) deoarece angajatorul nu ... (vezi toată discuția)
Demisie udrea.constantin udrea.constantin Buna ziua, In calitate de educatoare la o scoala particulara pot pleca in timpul anului scolar (la demisie)? Avand in vedere legea invatamantului si codul ... (vezi toată discuția)