avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Facturi prestari servicii
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Facturi prestari servicii

As dori sa cunosc ce prevede legea(si care este aceasta) in legatura cu intocmirea facturilor de catre prestatorii de servicii pentru populatie(telefonie,internet,televiziune,etc.) ,obligatia trimiterii facturilor catre utilizatorul serviciilor respective, care este termenul de plata, si de cand incepe acest termen.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:06, 7 Ianuarie 2015
Facturile se intocmesc in baza contractelor incheiate intre parti,iar acestea trebuie sa contina datele la care faceti referire
Probabil ca nu am fost explicit in intrebare.
Daca astazi 06.01.2015, se intocmeste o factura pentru, sa zicem, servicii de telefonie, cu data scadenta 21.01.2015, iar aceasta factura ajunge la utilizatorul respectiv pe data de 21.01.2015, care este termenul de plata? Prevede legea un termen in functie de data facturii, sau in functie de de data primirii, sau in functie de altceva?
Care sunt criteriile dupa care un furnizor de servicii stabileste termenul de plata?
Legat de obligatia emiterii facuturii:

Cod fiscal:

ART. 134^1 Faptul generator pentru livrări de bunuri şi prestări de servicii

(8) În cazul livrărilor de bunuri şi al prestărilor de servicii care se efectuează continuu, altele decât cele prevăzute la alin. (7), cum sunt: livrările de gaze naturale, de apă, serviciile de telefonie, livrările de energie electrică şi altele asemenea, se consideră că livrarea/prestarea este efectuată la datele specificate în contract pentru plata bunurilor livrate sau a serviciilor prestate sau la data emiterii unei facturi, dar perioada de decontare nu poate depăşi un an.

ART. 155 Facturarea

(5) Persoana impozabilă trebuie să emită o factură către fiecare beneficiar, în următoarele situații:

a) pentru livrările de bunuri sau prestările de servicii efectuate;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lncasari paypall elenasit elenasit Buna ziua, Am incasat prin banca o suma in EUR de la mai multi utilizatori reprezentand taxa citire online revista. Trebuie emisa factura cu TVA pe fiecare ... (vezi toată discuția)
Emitere factură i.i. ZPR ZPR Bun găsit tuturor! Sunt, de curând, titularul unei Î.I. (6311) și a venit vremea emiterii primei facturi. Vă rog să mă îndrumați astfel încât să ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile BOTTYCELLY BOTTYCELLY O societate comerciala are incheiate contracte de prestari servicii de paza cu societati aflate in reorganizare sau lichidare. Conform contractelor incheiate, ... (vezi toată discuția)