avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nota de lichidare salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nota de lichidare salariat

este obligatorie intocmirea notei de lichidare pentru angajatii a caror activitate inceteaza ? daca da, va rog un model si mentionarea caror categorii de salariati li se intocmeste fisa ( ex. muncitori necalificati)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 28 Octombrie 2015
Nu exista nici o prevedere legala cu privire la obligativitatea intocmirii notei de lichidare.
Totusi, la cererea fostului angajat sau a firmei care urmeaza sa-l angajeze pe postul de gestionar, societatea este obligata a elibera aceasta fisa de lichidare;
ART. 6 din Legea nr.22/1969 - legea gestionarilor:
  Cel ce urmeaza a fi angajat sau trecut în functia de gestionar va prezenta o dovadă eliberata de agentul economic, autoritatea sau institutia publică în care a fost anterior incadrat, din care să rezulte dacă a produs pagube avutului obstesc, natura acestora şi dacă ele au fost acoperite. Aceasta dovada poate fi ceruta de la ultimul loc de muncă şi de agentul economic, autoritatea sau institutia publică care ar urma sa faca angajarea sau trecerea în functia de gestionar.
  Agentii economici, autorităţile sau instituţiile publice sînt obligate sa elibereze sau, după caz, sa comunice dovada prevăzută în alineatul 1, în termen de cel mult 10 zile de la primirea cererii.
Situatia este valabila numai in cazul mentionat de Legea nr.22/1969 , nu si pentru alte situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de lichidare lauraadriana lauraadriana Buna ziua! In legatura cu nota de lichidare as dori sa stiu daca aceasta trebuie intocmita in mod obligatoriu si in baza carui act normativ (Cod, Lege ... ... (vezi toată discuția)
Nota lichidare, plata formarii profesionale Daliborka Daliborka buna ziua este obligatorie nota de lichidare pt fiecare angajat in parte?sau doar pt gestinari? aveti cumva un model? (vezi toată discuția)
Documente angajator nicuefrim nicuefrim La parasirea unui loc de munca, ce documente este obligat angajatorul sa imi elibereze? (vezi toată discuția)