avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ingradirea dreptului la munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ingradirea dreptului la munca

Sunt instructor auto autorizat, dupa ce am urmat, fireste, un curs de atestare profesionala organizat de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii prin Autoritatea Rutiera Romana. M-am inregistrat ca PFA la Registrul Comertului si, in baza contractului de colaborare pe care il am cu o scoala de soferi, imi exercit profesia. Mai bine zis, imi exercitam profesia deoarece, in baza unei dispozitii a Autoritatii Rutiere Romane emisa la inceputul acestei luni, toti instructorii auto atestati si inregistrati ca PFA nu mai au voie sa profeseze. Fac exceptie cei care sunt angajati cu carte de munca pe perioada nedeterminata la Scolile de soferi (sa fie oare interese ?!). In respectiva dispozitie a Autoritatii Rutiere Romane, se face referire la O.U.G. nr. 74/2008 pentru modificarea si completarea O.U.G. nr. 109/2005 privind transporturile rutiere. Am studiat aceasta ordonanta (O.U.G. nr. 74/2008) si nu am gasit absolut nici o prevedere care sa faca referire la interzicerea instructorilor auto autorizati si inregistrati ca PFA pe piata muncii, ca sa zic asa. Nu stiu ce sa mai cred : mai intai am platit taxa (si nu e una micuta !) pentru cursul de atestare profesionala la Autoritatea Rutiera Romana, am urmat cursul, am sustinut examenul, mi s-a eliberat atestatul, profesez ceva timp, pentru ca mai apoi tot cei care "m-au scolit" sa-mi interzica activitatea. Puteti sa ma indrumati pentru a-mi putea continua activitatea in cadrul legal? Astept raspuns. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: GMN , utilizator 19:24, 6 Iunie 2009
Ori atacati ordinului ARR in contecios administrativ ori va supuneti acesteia si va angajati la o societate comerciala care are ca obiect de activitate"scoala de soferi."
Autorizatia de instructor emisa de ARR va ofera calitatea si dreptul de a fi instructor auto necesara exercitarii acestei profesii si nu va ingradeste dreptul la munca.
Cred ca de aici pleaca acel refuz:
Art. 48 ind.14. - (1) Instructorii auto autorizati prevazuti la art. 29 alin. (3) din Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.391/2006, cu modificarile ulterioare, efectueaza instruirea practica numai cu persoane care au efectuat in prealabil pregatirea teoretica intr-o scoala de conducatori auto cu care acestia au incheiat contract.
Buna ziua.
Dati-mi voie sa completez atunci cele pe care le-am relatat. In baza HG nr. 1391 / 4 octombrie 2006 (H.G. pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a O.U.G. nr. 195 / 2002), cap. III, art. 29, alin. (3), am incheiat contract cu o Scoala de soferi. De asemeni, sunt inregistrat la Oficiul Registrului Comertului ca PFA avand activitate principala : "Scoli de conducere (pilotaj) - cod CAEN 8553.
Asadar, sunt indeplinite conditiile pentru derularea acestei activitati.
Mentionez faptul ca nu sunt singurul in aceasta postura (peste 90% din instructorii auto sunt persoane fizice autorizate si inregistrate la Registrul Comertului).
Repet, este o dispozitie a Autoritatii Rutiere Romane, care face trimitere la O.U.G. nr. 74 / 2008, ordonanta din care nu reiese insa faptul ca nu putem desfasura activitati de acest gen. Din acest motiv va solicit sfatul juridic, intrucat eu consider ca imi desfasor activitatea absolut legal. Poate dvs. insa aveti alta parere.
Cu stima,
GMN
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult ! =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instructor independent pfa stelutza_tl stelutza_tl Buna ziua, Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva cu niste raspunsuri....va rog. Sotul meu si-a luat atestatul pentru instructor auto atestat ( vrand sa ... (vezi toată discuția)
Incadrare caen nou xprim xprim Buna ziua, Raman indatorat celor ce pot sa ma lamureasca unde s-ar regasi PROFESOR LEGISLATIE RUTIERA ATESTAT ARR in noul CAEN. Posibil 8559? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Instructor auto b dj_csm1990 dj_csm1990 Buna ziua eu am facut scoala profesionala 3ani plus 2 ani liceu profilul MECANIC AUTO DE INTRETINERE A MOTORULUI. Am dat examenul de bac dar nu lam luat ... (vezi toată discuția)