avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... ,,varsta" unei cereri
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

,,varsta" unei cereri

Daca am depus o cerere in data de 04.04.2008, va rog sa ma lamureasca cineva, cat timp are cererea la data de 03.04.2009.Daca numar zilele,ca si numar ies 365, ceea ce inseamna un an, dar sunt curios daca se calculeaza si ziua inregistrarii cererii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:55, 6 Iunie 2009
Asta depinde de felul cererii.

"Art. 101 c. proc civ. Termenele se înteleg pe zile libere, neintrand în socotealã nici ziua când a început, nici ziua când s-a sfârsit termenul.
Termenele statornicite pe ore incep sa curgã de la miezul noptii zilei urmatore.
Termenele statornicite pe ani, luni sau sãptãmâni se sfarsesc în ziua anului, lunii sau sãptãmânii corespunzãtoare zilei de plecare.
Termenul care, începând la 29,30 sau31 ale lunii, se sfârseste într-o luna care nu are asemenea zi, se va socoti implinit în ziua ce din urma a lunii.
Termenul care se sfârseste într-o zi de sarbatore legalã, sau când serviciul este suspendat, se va prelungi pânã la sfârsitul primei zile de lucru urmatore."

Pentru ce ati depus acea cerere ?
este o cerere pentru locuinta a.n.l.(ma interesa deoarece am fost inclus la prima categorie -vechimea cererii ,,mai putin de un an"-1 pct si se acordau 3 pcte daca cererea avea vechimea intre 1 an si 2 ani)
Daca ati depus cererea pe 04.04.2008 , atunci 1 an se implineste in data de 04.04.2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen declarare/depunere recurs in civil tudorioan tudorioan O cerere de ordonanta presedintiala pentru reincredintare minor, respinsa la instanta fondului cu recurs in termen de 5 zile de la pronuntare... Cand incepe sa ... (vezi toată discuția)
Termen recurs nelutrifoi nelutrifoi Buna ziua, mi sa comunicat o sentinta in data de 21 dec.2012,cu recurs in termen de 15 zile.Care este in aceest caz ultima zi de recurs ... (vezi toată discuția)
Termen recurs cum se calculeaza sperantagabi sperantagabi daca am primit instintarea unei sentinte ,pe data de ex;01012012 cu drept de apel in 30 de zile car este data limita sa depun apelul 01022012 ?Va multumesc! (vezi toată discuția)