avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executat silit din cauza ca Asociatia de proprietari ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executat silit din cauza ca Asociatia de proprietari din care fac parte nu a achitat CASS pentru angajati

Asociatia de proprietari unde locuiesc are datorii la fisc din cauza ca nu si-a achitat contributiile la Casa de sanatate pentru angajati. Asadar cei de la Anaf au intrat in prima scara a blocului , s-au uitat pe lista cu datornici si au inceput procedurile de executare silita a catorva locatari printre care ma aflu si eu. Am o suma de 568 lei pe care urmeaza sa-mi faca poprire , sunt de acord sa platesc suma insa ma lovesc de urmatoarea situatie. Daca achit la Anaf , administratorul de la Asociatie nu doreste sa-mi scada suma din datoria pe care o am catre Asociatie iar daca achit direct la Asociatie cei de la Anaf mi-au spus ca oricum mi se va face poprire pentru ca la momentul initierii formalitatilor eu figuram cu datorii. Cum ma sfatuiti sa procedez ? ca nu as vrea sa achit o suma de 2 ori. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionr , utilizator 05:21, 10 Ianuarie 2015
Va salut, eu nu cred ca ANAF-ul, a intrat in scara blocului, s-a uitat pe lista de plata si a ales datornicii; asociatia a fost somata de ANAFsa plateasca suma datoare plus accesorii, (dobanda, penalitati), iar asociatia prin admin. si/sau prin presedinte a comunicat anafu-lui lista cu restantierii care se fac vinovati pentru neplata in termen a obligatiilor fiscale . Trebuie stabilit cine se face cu adevarat vinovat pentru neplata obligatiilor fiscale, administratorul si/sau proprietarii cu restante.

art.25 (3) Norma de aplicare a legii 230/2007:
"Dacă tertii impun penalităti asociatiei de proprietari pentru întârzieri la plata facturilor, acestea se vor recupera de la:
a) restantierii la cotele de întretinere, proportional cu cuantumul restantelor;
b) persoana împuternicită să achite facturile, dacă a întârziat plata facturilor la
termen".
cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz administrator asociatie proprietari floriantabarca floriantabarca am o datorie catre asociatia de proprietary unde locuesc pe care am primit o poprire de la anaf in care mi sa cerut sa platesc acea suma la anaf deoarece ... (vezi toată discuția)
Restante furnizori grigorevasile58 grigorevasile58 Buna seara, asociatia a fost data in judecata de catre un furnizor si acesta a apelat la executorul judecatoresc pentru recuperarea debitului. Executorul cere ... (vezi toată discuția)
Executare judecatoreasca a unei asociatii de proprietari andreica1 andreica1 Proprietarii a doua apartamente nu si-au platit contributiile la termoficare. Regia Autonoma de Termoficare a dat in judecata asociatia de proprietari, a ... (vezi toată discuția)