Asociatia de proprietari unde locuiesc are datorii la fisc din cauza ca nu si-a achitat contributiile la Casa de sanatate pentru angajati. Asadar cei de la Anaf au intrat in prima scara a blocului , s-au uitat pe lista cu datornici si au inceput procedurile de executare silita a catorva locatari printre care ma aflu si eu. Am o suma de 568 lei pe care urmeaza sa-mi faca poprire , sunt de acord sa platesc suma insa ma lovesc de urmatoarea situatie. Daca achit la Anaf , administratorul de la Asociatie nu doreste sa-mi scada suma din datoria pe care o am catre Asociatie iar daca achit direct la Asociatie cei de la Anaf mi-au spus ca oricum mi se va face poprire pentru ca la momentul initierii formalitatilor eu figuram cu datorii. Cum ma sfatuiti sa procedez ? ca nu as vrea sa achit o suma de 2 ori. Multumesc!
Va salut, eu nu cred ca ANAF-ul, a intrat in scara blocului, s-a uitat pe lista de plata si a ales datornicii; asociatia a fost somata de ANAFsa plateasca suma datoare plus accesorii, (dobanda, penalitati), iar asociatia prin admin. si/sau prin presedinte a comunicat anafu-lui lista cu restantierii care se fac vinovati pentru neplata in termen a obligatiilor fiscale . Trebuie stabilit cine se face cu adevarat vinovat pentru neplata obligatiilor fiscale, administratorul si/sau proprietarii cu restante.
art.25 (3) Norma de aplicare a legii 230/2007:
"Dacă tertii impun penalităti asociatiei de proprietari pentru întârzieri la plata facturilor, acestea se vor recupera de la:
a) restantierii la cotele de întretinere, proportional cu cuantumul restantelor;
b) persoana împuternicită să achite facturile, dacă a întârziat plata facturilor la
termen".
cu stima