avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren

Buna ziua,
Am si eu o intrebare. As dori sa cumpar un teren (suntem 3 familii) si as dori sa stiu exact ce acte ale terenului sa imi arate si sa le aiba vanzatorul.
Am vazut ca are un contract de vanzare cumparare. cadastru(pe cadastru era trecut la proprietar fostul proprietar- nu cel care il vinde), si cam atat,,, ne-a mai spus ca inainte de a cumpara terenul sa facem un extras de autenticitate sau ceva de genul acesta.
Va scriu deoarece nu cunosc nimic din acest domeniu si nu vrem sa fim pacaliti(sau sa mai platim acte pe care nu le are facute proprietarul.
Va multumesc pentru intelegere.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 08:32, 28 August 2009
Nu se poate da drum de servitute din proprietatea altcuiva fara aprobarea acelei persoane( ori dvs spuneti ca se da un drum de servitute dintr-un teren apartinand primariei...lucru ilegal)! In schimb se poate obtine in instanta dreptul de acces la proprietate daca se demonstreaza ca nu exista alta posibilitate de acces! Ce vechime are acel drum de acces? Se poate invoca de asemenea UZUCAPIUNEA pentru servitutea de trecere si acces la terenul respectiv!
Referitor la actele necesare ele difera in functie de modalitatea prin care a fost obtinut terenul respectiv si de persoana care vinde( de exemplu daca vinde un mostenitor vor trebui si certificatele de mostenitor ). Asa cum ati fost sfatuita adresati-va unui notar si el va va elucida nelamuririle legate de acest aspect!
SUCCES!
=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute - vanzare ilegala - cai de atac ?? un lot de ... MariusMB MariusMB Drum de servitute - vanzare ilegala - cai de atac ?? Un lot de teren a fost impartit in un lot ca si drum de servitute si 5 loturi de casa pe partea stanga eu ... (vezi toată discuția)
Teren de vanzare fara acces la drum p_mira p_mira Buna ziua, vrem sa vindem un teren de 10.000 mp dezmembrat in 4 loturi - 3 loturi egale (2969mp) si 1 lot (1093mp) ca drum de servitute (de-a lungul ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute sau... escret76 escret76 Buna ziua! Am cumparat un teren pe care am ridicat o constructie cu aprobarea primariei, am intabulat-o, etc, iar ulterior cand am vrut sa bag gazele mi s-a ... (vezi toată discuția)