avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Problema cu contractul de chirie in Luxembourg
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Problema cu contractul de chirie in Luxembourg

Buna ziua, problema mea este urmatoarea: am lucrat vreme de 6 luni in Luxembourg, dupa care am revenit in Romania. Cat timp am stat in Luxembourg am avut inchiriata o camera (cu un contract, desigur), iar in momentul in care m-am intors in tara ma intelesesem cu proprietarul sa imi restituie garantie prin intermediul bancii, lucru care nu s-a intamplat, deoarece proprietarul a motivat ca nu as fi lasat camera in ordine. Intrebarea mea: ce pot face pt a-mi recupera garantia? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dorin.marina , utilizator 12:04, 9 Noiembrie 2018
Daca nu va restituie garantia si nune adevarat ce suztine trebuie deschis proces acolo.
Sa analizati insa cu atentie contractul.
M-am gandit la asta, dar imi este foarte greu sa ma deplasez pana acolo. Un oficiu (gen OPC) din tara respecticva credeti ca m-ar ajuta? Desi nu stiu daca au asa ceva. Va multumesc!
Nu cred ca OPC din Luxemburg s-ar ocupa de asa ceva daca ar exista...
Nu prea au, adica nu exista o institutie similara ANPC de la noi.
Aici
[ link extern ] /
cei care intampina probleme cu comenrciantii sunt sfatuiti sa ceara informatii in privinta drepturilor prin intermediul acestui formular:
[ link extern ]
Mai puteti scrie si aici:
[ link extern ]

Daca persoana de la care ati inchiriat nu este profesionist (inregistrat ca firma sau ceva de genul acesta) nu aveti decat varianta expusa de dl. avocat mai sus: un proces. Chiar si daca ar avea firma nu e sigur ca v-ati putea recupera garantia, nu cred ca exista posibilitatea sa oblige ci doar aceea de a sanctiona.
Mai exista si posibilitatea unei medieri transfrontaliere, avand in vedere ca este vorba de drepturi asupra carora partile pot dispune.
Procedura judiciara in Luxemburg ar presupune costuri care cred ca ar depasi garantia depusa initial, asa ca puteti incerca aceasta alternativa.
Co-medierea (un mediator din Romania si unul din Luxemburg/Franta/Belgia/Germania) poate avea loc on-line. Chiar in aceasta formula trebuie ca mai intai sa verificati care ar fi costurile, avand in vedere ca ele sunt suportate in mod egal de catre partile care accepta procedura.

Alte discuții în legătură

Recuperare garantie chirie Tiberiu911 Tiberiu911 Salutare, Am cateva intrebari referitoare la o situatie cu care ma confrunt de curand. De curand m-am mutat impreuna cu prietena mea de la o chirie la alta. ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea unui produs care nu a putut fi reparat EPurpl3 EPurpl3 Buna ziua, am o problema cu un produs cu care am fost in service de mai multe de 4 ori fara nici nu rezultat. Este evident ca nu poate fi reparat iar eu as ... (vezi toată discuția)
Curs mediator Corina Capotã Corina Capotã Acum 2 ani m-am înscris pentru a urma un curs de mediator. M-am înscris pe site-ul http://www.mediere.ro/ şi am rămas pe lista de aşteptare. La începutul ... (vezi toată discuția)