avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Curs mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Curs mediator

Acum 2 ani m-am înscris pentru a urma un curs de mediator. M-am înscris pe site-ul [ link extern ] .
După încheierea discuţiei cu acesta, am luat legătura cu mai mulţi avocaţi care au urmat un astfel de curs pentru a studia un pic piaţa, respectiv ce şanse sunt de a-mi creşte veniturile din prestarea acestei activităţi. ªi am ajuns la concluzia că, în stadiul actual legislativ, un astfel de curs nu-mi ajută la nimic, deoarece oamenii nu procedează la mediere pentru stingerea unui viitor litigiu, nefiind familiarizaţi cu această procedură.
Vreau să vă spun că acel curs era la Craiova şi pe Braşov erau alocate doar 9 locuri ce nu au fost ocupate. Se plătea atât cursul, cazarea, masa şi transportul. Cheltuieli care nu sunt deloc neglijabile, apropiindu-se de 10.000 lei vechi.;)
Am iniţiat acest topic pentru a cunoaşte şi alte opinii ale celor care au urmat un asemenea curs, respectiv dacă au sau nu speţe de mediere, semnficative ca număr.
Nu te necaji este o meserie noua pe piata, pe viitor iti vei recupera investitia. Eu am adunat in timp tot felul de diplome si intradevar nu le folosesc. Am o diploma de analist programator din 1989, dar nu am practicat nicio zi aceasta meserie.
Bine, fiecare cred că a făcut diverse cursuri de-alungul vieţii. ªi eu am făcut un curs de programator prin anii '90, apoi un curs de contabilitate prin 1993, dar la ce-mi folosesc?...:D
Pe mine chiar mă interesează acest curs de mediator şi vreau să aud opinia unui avocat care a parcurs acest curs şi în final a obţinut atestatul.:)
Am facut un astfel de curs la Iasi, la Centrul Regional de Negociere si Facilitare, in 2007, curs in urma caruia cei care l-au urmat au obtinut atestarea din partea Consiliului de Mediere. Este adevarat ca pana in prezent nu am facut practic nici o mediere. Dar ce este important este ca inveti anumite chestiuni legate de negociere, de comunicare, care sunt utile oricand.
si eu spun la fel: sa nu ne enervam, ca supararea e cam mica, fiindca se aduna diplome care nu sunt folosite imediat.
vor ajunge vremuri, sau vom ajunge noi in ipostaze cand devansam concurentii cu o singura diploma!
Ca sa fiu in acord cu cele de mai sus...
Pai si eu am un atestat de analist programantor (de pe la inceputul erei calculatoarelor). Dar tot ce pot sa spun despre asta e ca sunt ... blonda cu diploma :tooth: Asta ca sa nu zic direct ... altfel. Pentru ca atunci cand imi prind urechile in masinarie pot linistita sa caut ajutor la un pusti de vreo 9 anisori... concurent fara diploma.

Alte discuții în legătură

Medierea: farsa? modalitate de imbogatire? sau o alternativa viabila? Mihai Tomescu Mihai Tomescu Se discuta din ce in ce mai mult de mediere. Cu ce scop a fost introdusa? Parerea mea este ca e cea mai mare pacaleala a ultimilor ani.Vad cum avocati (care ... (vezi toată discuția)
Legea medierii a trecut de senat Zeno Daniel Sustac Zeno Daniel Sustac V-a aparea o noua profesie,cea de mediator.O noua profesie liberala,cu tenta juridica.Teoretic instantele se vor degreva de cauze si justitia v-a functiona mai ... (vezi toată discuția)
Medierea realizata de avocat Elena luminita Mangalia Elena luminita Mangalia Poate avocatul , potrivit atributiilor conferite de legea51/1995 sa realizeze medierea, chiar daca nu are cursuri de mediator?De ce era nevoie de o lege ... (vezi toată discuția)