Taxa de succesiune realizata si sulta de primit in cuantum de 40.000 ron. Mostenitorul care trebuia sa plateasca sulta nu a facut o la termenul stabilit in certificat. Unde se depune cererea de investire cu formula executorie a certificatului de mostenitor pentru a primi sulta convenita? Se plateste taxa de timbru?
In certificatul de mostenitor in care se descriu bunurile, cotele aferente mostenitorilor se mentioneaza si ca unul din mostenitori (sotia defunctului) va achita parintilor si fratelui acestuia o sulta pentru cotele lor in decembrie 2014. In 2 ani de zile de la efectuarea succesiunii nu s-a facut nici un alt document intre mostenitori, iar in decembrie sotia defunctului nu s-a mai prezentat la notar si nici nu a achitat sulta. Ce cer instantei?
Partaj- sulta
ionut c
Cum se intra in posesia sultei? Trec acum si prin partaj,asa ca s-au facut 5 expertize,cea imobiliara fara lotizare, deci unul va ramane in casa (probabil ... (vezi toată discuția)
Succesiune
anushca
Verisoara mea a fost casatorita 50 de ani ,locuind la tara,in casa socrilor, impreuna cu varul meu. Cand socrii au murit, varul meu a facut succesiunea dar nu ... (vezi toată discuția)
Intrarea in posesie
filipa
Buna seara!
Cum poate intra fiica mea in posesia apartam. mostenit de la tatal sau, cat mai urgent.
Este deschis procesul de succesiune impotriva sotiei ... (vezi toată discuția)