avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Gestiune cu amanuntul
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Gestiune cu amanuntul

am urmatorul caz .fabricam tamplarie lemn stratificat,vindem catre PJ si PF avem gestiuni distincte depozitul cu produs finit de unde vindem cu factura si gestiune en-detail unde folosim casa de marcat .problema e urmatoarea ,valoarea lucrarilor fiind foarte mare chiar si de 150.000 lei pt o persoana fizica administratorul monteaza lucrarea integral dar incaseaza in rate .mai clar la sfarsit de luna raman cu sold in gestiune pt marfa neincasata dar faptic ea nu exista deoarece e deja montata la casa omului .cum fac la inventariere ?ce document as putea folosi prin care sa justific stocul care de fapt ca marfa nu exista ?stiu ca la amnuntul nu se da in rate dar cum sa procedam ?
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 11:50, 10 Februarie 2015
avem raport productie ,bonuri consum ,bon predare/transfer/restituire ,fisa articol pt produsul finit finalizat cat si pt productia in curs .in momentul in care finalizam produsul finit pe baza comenzii date de catre client , ce e catre persoane juridice pleaca cu factura fiscala /chitanta sau BO si ce e pt persoana fizica ,pana in prezent,am procedat cum am scris mai sus adica faceam bon transfer la gestiunea unde folosim casa de marcat , facem receptie dupa care taiam BF pt acea lucrare ,scriptic se intampla asta dar faptic nu exista magazin de desfacere .Este o incapere ,biroul administratorului unde se afla si casa de marcat .In raportul de gestiune acum ramane sold pt produsele montate dar neincasate inca .Cred ca ne-am incurcat in hartii , asa am inceput sa lucram cu factura si chitanta catre persoanele fizice dar cei de la garda ne-au spus ca nu e voie si am fost nevoiti sa cumparam casa de marcat ca sa demaram pasii de mai sus .
va multumesc pt amanunte ,domnule marian !
ma scuzati ca revin dar va rog sa imi confirmati daca e corect cum am inceput anul
1.comanda clientului persoana fizica pe baza unei oferte stabilite intre parti ,dupa care mergem si luam masuri
2.BC pt materialele folosite in procesul de productie
3.raport productie cu lucrarile finalizate si in curs
4.bon predare din linia de productie
5.transportul lucrarii la casa clientului insotit de factura fiscala ,aviz si certificat garantie .
6.chitante pt incasarea lucrarii (sant mai multe pt ca lucrarile au valori destul de mari si se incaseaza in cate 3-4 luni )
credeti ca e bine cum am inceput ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzari catre persoane fizice fara casa de marcat budaihajnal budaihajnal Am o societate comerciala si vrem sa deschidem un punct de lucru, putem vinde catre persoane fizice fara casa de marcat (cu factura si chitanta sau alte ... (vezi toată discuția)
Organizarea contabilitatii unui restaurant bolba alina bolba alina Inregistrarea marfii cu adaos la bar ma deruteaza foarte tare. Daca de exemplu, se cumpara sticle de coca cola la 250 ml, care se vand ca atare cu 5 lei / ... (vezi toată discuția)
Comert cu ridicata persoane fizice Intermediar unic Intermediar unic Care este varianta corecta pt vanzare catre persoane fizice. Societatea este autorizata sa vanda \"cu ridicata\", dar avem ocazional clienti pers. fizice, ... (vezi toată discuția)