avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare activitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare activitate

Buna ziua,
O salariata si-a incetat activitatea cu data de 01.01.2015, cererea a fost depusa in data de 15.12.2014 (perioada de preaviz este de 20 zile calendaristice in CIM), nu si-a primit salariul pe noiembrie si decembrie, a luat in primire niste aparate.In locul ei am angajat o alta persoana,dar fosta salariata nu vrea sa vina sa facem proces verbal pentru aparatele pe care le-a luat in primire.Salariul i se va achita,dar ce poate face angajatorul in situatia aceasta, nu vrea sa faca proces verbal de predare a aparatelor.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:10, 8 Ianuarie 2015
In acest caz, va puteti prevala de dispozitiile art.2 alin.2 din HG 2230/1969 si anume : in cazul in care gestionarul sau reprezentantul sau nu se prezinta la locul si timpul stabilit, predarea se face in numele gestionarului de catre un angajat desemnat in acest scop de conducatorul unitatii.
Inteleg ca salariata daca nu vrea sa vina,nu va veni si nu este afectata cu nimic.Ea nu trebuie sa se "descarce" de aceste aparate? Angajatorul nu ii poate pune in carca faptul ca nu merg sau altceva?
Se poate angaja raspunderea patrimoniala a salariatei in cauza daca nu merge ceva.
In procesul verbal se va constata si starea aparatelor care se preiau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare gestiune papillon papillon Buna seara! In calitate de sef de magazin trebuie sa preiau o gestiune, insa la inventar nu am fost lasat sa particip venind o echipa speciala de la centru ... (vezi toată discuția)
Fisa de lichidare Misogina Misogina Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca se poate semna -predarea primirea de gestiune dintre angajat si angajator cu data ulterioara incheierii CIM pe durata ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Medu Medu Buna seara! Intentionez sa-mi dau demisia cu art. 81 alin.8 din Codul muncii(demisie fara respectarea termenului de preaviz ca urmare a faptului ca ... (vezi toată discuția)