avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Recuperare creanta de la persoana juridica cu sediul ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Recuperare creanta de la persoana juridica cu sediul in Ungaria

Am de recuperat ca si persoana juridica cu sediul in Romania o suma importanta (factura neachitata) de la o persoana juridica cu sediul in Ungaria. Ce solutii exista pt recuperare pe cale juridica?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 6 Iunie 2009
Pe cale juridica calculati penalitatile conform unui contract de 0,1% sau daca nu conform indicelui de inflatie al B.N Rsi cereti emiterea unei ordonante -somatie de plata,dar trebuie f. bine dovedita cererea.
Ce nu se poate spune din cele spuse de dvs, daca instanta competenta este cea romana sau cea ungara...
Dati mai multe detalii despre creanta.
Trebuie avute in vedere si dispozitiile Regulamentului (CE) nr. 805/2004 al Parlamentului European si al Consiliului din 21 aprilie 2004 privind crearea unui Titlu Executoriu European pentru creantele necontestate.

Pentru promovarea cerintelor cooperarii judiciare in materie civila si comerciala in spatiul Comunitatii Europene, asa cum prevad regulile stabilite de Regulamentul Parlamentului European si al Consiliului nr. 805/2004 privind crearea unui titlu executoriu european pentru creantele necontestate, prin Legea nr. 191/2007 a fost aprobata, cu modificari, Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 119/2006 privind unele masuri necesare pentru aplicarea unor regulamente comunitare de la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.
Prin aceasta lege a fost reglementata procedura de urmat pentru atestarea ca titluri executorii europene a titlurilor executorii constituite potrivit legii romane, privind realizarea unor drepturi de creanta avand ca obiect obligatia de plata a unei sume de bani necontestata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita in italia eugen82 eugen82 Daca detin titlu executoriu in Romania asupra unui cetatean italian , pot sa-i execut silit bunurile din Italia? Un bilet la ordin dupa standardele romanesti ... (vezi toată discuția)
Exequatur ioanah ioanah Avem o hotarare de recunoastere si incuviintare a executarii unei hotarari comerciale straine, care la momentul de fata este definitiva. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu european Daniela Cristache Daniela Cristache Buna ziua tuturor. Deoarece doresc sa incep demersurile pentru recuperarea pensiei de intretinere stabilita de catre judecatorie din Romania , tatal fiind de ... (vezi toată discuția)