avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... semnatura pentru a pleca cu copilul din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

semnatura pentru a pleca cu copilul din tara

Bună ziua ,am divorțat de soțul meu în 2013 , atunci când am divorțat se schimbase legea și custodia este comuna .Eu as vrea sa plec cu copilul din tara dar el refuza sa îmi acorde semnatura ...as dori sa aflu ce șanse am sa câștig un proces pentru suplinire semnături de către judecător în condițiile în care el nu plătește pensie alimentara și nu mă ajuta cu nimic ..El este plecat din tara de aproape un an și nici nu pot sa dau de el, nu știu unde este...la divorț a rămas sa nu îl oblig la pensia alimentara dar a luat angajamentul verbal o o va plăti și nici nu a cerut drept de vizita ...Eu am lucrat în Anglia cu acte în regula și am plătit contribuția la stat englez, eu mă voi recăsători și actualul meu soț va lucra și el în Anglia și as vrea sa plec și eu din nou acolo împreună cu copilul are 9 ani , pot dovedi ca am unde sa locuiesc mama mea are casa acolo (chirie)dar are contract,..care ar fii condițiile pe care trebuiuie sa la îndeplinesc pentru a avea câștig în acest proces..Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 14:14, 10 Ianuarie 2015
Buna ziua!
Va trebui sa introduceti in instanta o cerere de exercitare exclusiva a autoritatii parintesti, avand in vedere faptul ca tatal nu se implica sub nicio forma in cresterea si educarea minorului si nu mentine legatura cu acesta.
Astfel, nu veti mai fi nevoita sa cereti acordul tatalui pentru deciziile pe care doriti sa le luati in privinta copilului.
Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2015
Adela Maria Bratulescu, Avocat
buna ziua ,multumesc pentru raspuns ,dar as dori sa aflu daca pot face cerere de exercitare exclusiva a autoritatii parintesti, ,fara sa il decad din drepturile parintesti ,pt k acest lucru am inteles k e mai greu de dovedit ,
Nu puteti face cerere de decadere din drepturile parintesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie ... nataliacatisov@yahoo.ro nataliacatisov@yahoo.ro Buna seara. Sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie comuna asupra minorului, in toți acești ani tatăl copilului nu ia plătit niciodată ... (vezi toată discuția)
Buna seara, soțul meu se confrunta cu următoarea situatie: ... MihaelaCiobanu33 MihaelaCiobanu33 Buna seara, Soțul meu se confrunta cu următoarea situatie: a fost căsătorit, a divorțat în urma cu aproximativ 9 ani si i-au fost încredințați cei ... (vezi toată discuția)
Schimbare program vizita minor mihaelaandrei89 mihaelaandrei89 Buna ziua sper că cineva mă va ajuta cu un sfat.Am divorțat în anul 2014 în timpul căsătoriei având un minor acum în vârstă de 9 ani.La sfârșitul ... (vezi toată discuția)