avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces stabilirea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces stabilirea paternitatii

In urma unei relatii pe care am avut-o acum 18 ani am nascut o fetita care nu a fost recunoscuta de tatal ei.Nu am deschis proces de stabilirea paternitatii pentru a nu-i afecta pozitia sociala si mi-am crescut singura copilul.
Acum fata a implinit de curand 18 ani si doreste sa fie recunoscuta legal de catre tatal ei.Poate deschide in numele ei actiune de stabilire a paternitatii doar pe baza solicitarii testului ADN tinand cont ca administrarea unor probe pe baza de martori e f dicila dupa atatia ani? M-ar ajuta f mult parera dumneavoasta autorizata pentru a putea indrepta o greseala a trecutului. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 21:55, 18 Ianuarie 2015
Dupa cum am mai spus relatia cu fiica mea este deosebita.I-am explicat exact situatia si m- a inteles de ce am luat decizia de a nu deschide acel proces la vremea respectiva .Propriu zis nu doreste sa ii demonstreze ca el este tatal ei ci ca ea este fiica lui.Ca poate fi si el victima cum a fost si ea atatia ani.
Ce ma ingrijoreaza in acest moment nu este starea psihica a fiicei mele ,care este mult mai puternica si mai luptatoare decat mine,ci aceasta problema a prescriptiei. Pentru ca legea judeca dupa litera ei nu dupa ce ni se pare noua ca este corect sau nu.
Eu nu mi-as face mari probleme din cauza prescriptiei mai ales daca fiica d-voastra deschide actiunea acum, imediat dupa implinirea varstei majoratului. Sunt foarte increzatoare ca procesul va fi acceptat si judecat. Astept cu interes vesti de la d-voastra.
Am fost contactata de tatal copilului care a inaintat ipoteza unei eventuale recunoasteri a paternitatii pe baza de inscris autentic la un notar Este posibil,avand in vedere ca fata este majora?.In acest caz stabilirea unei pensii de intretinere pana la terminarea studiilor se mai poate face tot pe cale notariala sau este necesara deschiderea unui proces(chiar daca de comun acord am stabili o suma)?
Va multumesc!
Se poate face recunoasterea si la notar. Cu pensia, daca va intelegeti, el v-o da, fata o ia si toata lumea-i fericita. Daca vreti puteti face o intelegere la notar si cu privire la pensie ca sa aveti ceva la mana. Doar daca nu o plateste faceti actiune la judecatorie. Atat timp cat obiectivul e atins (fata primeste pensia) nu vad de ce ati apela la judecata.

Ma gandeam eu ca tatal, vazand ca sunteti hotarate, va cauta o cale sa scape de aparitia publica a cazului, nu v-a sugerat si sa tineti secret aceasta recunoastere?

Felicitari fetei! Acum este copil cu drepturi depline la fel ca si copiii din casatorie ai tatalui ei.
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2015
Cris1971, utilizator
romascanu a scris:

N-as incepe cu sala de judecata.

la 11 ianuarie

danisorella a scris:

mi-am luat inima in dinti si l-am contactat azi pe tatal fetei...
A refuzat orice forma de dialog...

la 18 ianuarie

danisorella a scris:

Am fost contactata de tatal copilului care a inaintat ipoteza unei eventuale recunoasteri a paternitatii pe baza de inscris autentic la un notar

Iata de ce (unul dintre motive) spuneam ca n-as incepe cu sala de judecata.
In asemenea ... chestiuni de viata (mai mult decat simple spete) daca ii dai omului timp de gandire ...intre data comunicarii plicului de la instanta si termenul limita de formulare a intampinarii, s-ar putea sa nu mai vrea sa vada lucrurile ... din toate perspectivele.
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2015
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Tatăl inexistent în certificat de naștere AnaMaria40 AnaMaria40 Buna seara. Am si eu o intrebare. Va rog sa imi răspundeți. Fiica mea de 23 de ani are o fetiță de 2 ani. În certificatul fetiței nu apare numele ... (vezi toată discuția)
Test adn dany6969 dany6969 Doresc sa fac un test ADN al copilului meu care implineste 18 ani in noiembrie 2015. Daca mama copilului nu doreste sa faca testul cum procedez. In cazul in ... (vezi toată discuția)
Divort_contestarea recunoasterii paternitatii CatanaNelu CatanaNelu Am mai studiat un pic problema si lucrurile sunt mai greu de rezolvat decat mi-as fi putut dori. Impreuna cu actuala sotie am hotarat de comun acord sa ... (vezi toată discuția)