avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate imobil minor /intretinere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate imobil minor /intretinere obligatorie a parintilor pana la ce varsta ?

Buna ziua,va deranjez cu 2 intrebari,prima se refera la dreptul asupra unui imobil de catre un minor (eu ).Asadar,as vrea sa aflu daca este posibil sa fiu evacuat din casa daca detin 1/4 din imobil de catre mama mea ,mentionez faptul ca sunt minor ,un sfert din imobil a fost trecut pe numele meu de catre tata in urma divortului parintilor,mama avand 2/4,iar eu si fratele meu mai mic (tot minor) fiecare cate 1/4 avand reprezentant legal la notar cand s-au facut actele pe unchiul nostru .Va intreb deoarece sunt amenintat constant de propria mama ca pot fi evacuat...de asemenea sunt amenintat ca dupa ce voi face 18 ani daca nu platesc cheltuielile voi fi obligat sa plec,chiar daca eu la vatsta aceea voi fi inca la scoala la liceu,iar dupa voi deveni student si stiam ca este o anumita lege care obliga parintele rezident sa intretina copilul pana la 25 de ani daca este student.Mentionez faptul ca pe numele meu mai este trecut 1/4 dintr-un imobil in care locuieste tatal meu el avand 2/4 iar eu si frarele meu fiecare 1/4 (aceasta a fost intelegerea parintilor la notar la divort ) ,parintii au custodia comuna insa mama este parintele rezident (impreuna cu ea locuiesc eu si fratele meu si primim o pensie alimentara din partea tatalui ).
In concluzie,ca un rezumat al intrebarilor mele prima este mai propriu spus :Pot fi dat afara din casa daca am 1/4 din ea si sunt minor ,si ce se va intampla cand voi deveni major ,dar tot elev de liceu apoi student,daca nu voi avea resursele necesare sa pot plati cheltuielile casei asa cum sunt amenintat de propria mama ca trebuie,citez : "dupa ce faci 18 ani la tatal tau sa stai,aici nu mai stai decat daca platesti cheltuielile,eu am mai mult ca tine din casa si te pot da afara " inchei citatul oferit zilnic de propria mama ,iar a doua intrebare mai direct spusa este : Pana la ce varsta parintele e obligat sa isi intretina copilul ? Si mai ales pana la ce varsta trebuie intretinut daca el este student si nu poseda nicio resursa financiara proprie.
Astept un raspuns si va multumesc din suflet pentru ca va faceti timp si va oferiti pe gratis cunostintele juridice dobandite in multi ani de studiu pentru a ajuta pe cineva necunoscut si care nu va poate rasplati decat prin rugaciuni si vorbe bune.
Cel mai recent răspuns: lonut , utilizator 22:10, 8 Ianuarie 2015
Stimat forumist,

În principiu, nu puteți fi evacuat, mai ales în acest moment.

Totuși, este necesar să aveți în vedere următoarele:
- există o obligație legală de întreinere chiar și după majorat, numai cu condiția continuării studiilor și până la maxim 26 ani;
- o evacuare, după încetarea obligației de întreținere ar putea fi realizată prin partajarea bunului și atribuirea sa către celălalt coproprietar. Dvs veți fi despăgubit printr-o sultă, în acest caz, dar nu veși mai avea dreptul de a folosi locuința.

Cu stimă.
Multumes foarte mult pentru informatii !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort/custodie comuna/drept de proprietate/intretinere pana la ce varsta ? lonut lonut Bunaa ziua,va deranjez cu 2 intrebari,prima se refera la dreptul asupra unui imobil de catre un minor (eu ).Asadar,as vrea sa aflu daca este posibil sa fiu ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara edymanuel2000 edymanuel2000 Tatal meu a parasit domiciliu acum 15 anii ( eu am varsta de 21 ani ) lasandu-ne singuri -pe mama mea si inca doi frati mai mici , in casa strabunicilor mei ... (vezi toată discuția)
Mama care vrea sa-si dea copilul afara din casa, in urma divortului. e legal? MadiTzu MadiTzu Lucrurile s-au petrecut asa: In urma divortului de tatal copilului, mamei i-a fost incredintat minorul (pe atunci), iar la partaj, casa in care locuiau a fost ... (vezi toată discuția)