Buna seara.Am divortat si mi-a venit acasa hotararea de divort, care , dupa cate am citit eu aici trebuie sa astept sa treaca inca 30 de zile, ca aceasta sa fie definitiva si irevocabila.Ce trebuie sa fac sa anulez aceasta hotarare?Multumesc.
Atacarea hotararii de divort (cu apel sau recurs )se se poate face in termen de 30 de zile de la comunicare.
impacarea poate opera chiar in apel sau recurs , daca aceste doua cai de atac nu mai pot fi exercitate, mergeti inca o data la starea civila :)
Asa cum au spus antevorbitorii mei trebuie sa atacati hotararea de pronuntare a divortului cu apel. Pana la implinirea celor 30 de zile casatoria este inca valabila. In apel insa nu trebuie a cereti acordul sotului, am precizat asta deoarece termenul de impacare presupune un acord de vointa bilateral lucru care in problema dumneavoastra nu este necesar. In cererea de apel trebuie sa spunti exact ce ne-ati spus si noua adica faptul ca doriti in mod unilateral sa va retrageti plangerea pentru ca v-ati razgandit. Nu este necesar nici macar sa motivati razgandirea dumneavoastra puteti spune sincer ca v-ati reconsiderat punctul de vedere si ca doriti continuarea casatoriei in conditiile date.
Hotararea de divort pe care o aveti a fost pronuntata fie prin acordul ambelor parti fie cel putin din culpa sotului dumneavoastra. Deoarece nimeni nu poate divorta din culpa lui proprie sotul nu se va putea opune decat daca intenteaza el insusi o actiune de divort, ori in procesul de fata ori intr-unul nou, prin care sa solicite desfacerea casatoriei din culpa dumneavoastra si doar daca demonstreaza ca "... datorita unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila" (art.38 CF). Acest lucru trebuie sa-l sustina chiar in conditiile in care dumneavoastra refuzati divortul acceptand situatiia asa cum este si in baza unor motive obiecive independente de noua dumneavoastra atitudine. Acest lucru aparent curios se bazeaza pe faptul ca statul pune mai mare pret in sens social pe institutia familiei in detrimentul vointei de moment a partilor care oricum au intrat in acest raport juridic de buna voie.
buna ziua
declarati apel impotriva sentintei de divort si la motivele de apel aratati ca nu mai insistati in actiune de divort si ca intelegeti sa renuntati la judecata aceasteia, fiind motivata de faptul ca doriti sa ramaneti casatorita ......aveti grija la termen sa va incadrati cu apelul in cele 30 zile de la data primirii ....
av dhomeag
Divort
ciobanuma@yahoo.com
A-si putea sa aman divortul in cazul in care a vost amanat deja de 2 ori pana acum. Pe 25 luna aceasta va fi o alta infatisare , tin sa mentionez ca cererea de ... (vezi toată discuția)