avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

eu m-am casatorit cu un cetatean egiptean in care rezulta un copil. problema mea este ca noi nu mai suntem impreuna de 12 ani el cu cativa ani in urma da divortat de mine in egipt in lipsa mea si sa recasatorit de 2 ori in elvetia . eu in romania sunt inca casatorita cu el.am primit cu putin timp in urma o copie xerox ne semnificativa cu decizia lui de divort. ce as putea face?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:16, 9 Ianuarie 2015
Orice modificare intervenita în statutul civil al unei persoane, dispusa printr-o printr-o hotarâre judecatoreasca definitiva si irevocabila, se comunica autoritatii administratiei publice locale unde s-a întocmit actul de nastere, de casatorie sau de deces al persoanei la care aceasta modificare se refera, în vederea înscrierii mentiunilor corespunzatoare.
Înscrierea divortului pronuntat într-o tara din afara Uniunii Europene, privind un cetatean român, se va face numai dupa ce hotarârea straina, definitiva si irevocabila, a fost recunoscuta de catre instanta competenta.
Procedura privind recunoașterea și punerea în executare a hotărârilor judecătorești pronunțate în state membre UE este prevăzută de reglementări comunitare cu aplicabilitate directă în statele membre, și anume Regulamentul nr 44/2001 privind competența, recunoașterea și punerea în executare a hotărârilor în materie civilă și comercială și Regulamentul nr. 805/2004 privind stabilirea unui titlu executoriu european pentru creanțele necontestate.
Trebuie sa faceti rost de hotararea de divort cu mentiunea ca e definitiva si cu dovezile de comunicare, sa o traduceti autorizat si sa solicitati recunoasterea ei de catre autoritatile noastre printr-o cerere formulata in fata instantei. Cu hotararea instantei de recunoastere a hotararii legalizata va prezentati la seviciul de stare civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare custodie la tribunal febletea febletea Buna ziua,am o nepoata in italia si a obtinut custodia la un minor de 8 ani.Vrea sa vina cu copilul in tara ,dar nu stie cat dureaza inregistrarea tutelei la ... (vezi toată discuția)
Transcrierea divortului sau alta modalitate mai rapida ralucastroe ralucastroe Buna ziua, Am fost casatorita cu un cetatean egiptean in Emiratele Arabe Unite Casatoria s-a efectuat la amabasada Egiptului in Abu Dhabi. Am transcris ... (vezi toată discuția)
Recunoastere in romania a unei hotarari pronuntate in germania Dana Drambarean Dana Drambarean Buna, Daca am o hotarare pronuntata in Germania si vreau sa o execut in Romania care sunt pasii exacti pe care trebuie sa ii urmez, de ce acte este nevoie ... (vezi toată discuția)