avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament

Buna ziua...am o vecina care m-a rugat sa intreb ceva: i-a murit barbatul, are 5 copii si un apartament pe numele ei si a sotului decedat....ea ar vrea sa stie daca poate sa vanda apartamentul si la cat la suta au copiii dreptul ....ea ar fi auzit k copii 50 % si ea 50 %...va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 10:02, 10 Ianuarie 2015
1/2 din ap e al ei pt ca era coproprietar cu sotul, jumatatea sotului se imparte intre mostenitori, 1/4 mosteneste sotia, iar 3/4 impart egal, copiii. Ea are cam 62 % din ap., nu poate vinde tot ap, ci cat are dupa ce dezbat succesiunea. Se pot intelege sa il vand impreuna, daca nu se inteleg ajung in instanta, mama il poate cere sa i se atribuie imobilul, urmand a plati sulta copiilor.
Daca bunul este comun adică achiziționat in timpul căsătoriri cu soțul cu contribuție comuna si egala , doamna are 58 si restul se împarte la copii in mod egal adică 38 se împarte la toți copii. Fiul a decedat înainte sau după tata era căsătorit avea copii? Nu se poate vinde oricum nimic decât după dezbaterea succesiunilor, dupa cadastru si intabulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa mama stefanica1975 stefanica1975 Buna ziua, Mama mea a decedat in martie 2013,la data aceea fiind casatorita si detinand impreuna cu sotul un apartament si mostenind dupa mama acesteia o ... (vezi toată discuția)
Mostenire , drept de vanzare! Pishpirel Pishpirel Va salut. Intrebarea mea este : Daca sunt trecut ambii soti ca proprietari la apartament si au 5 copii, iar unul a decedat celalalt poate sa vanda ... (vezi toată discuția)
Sultă pentru renunțarea la cota-parte dintr-un imobil moștenit: cum se procedează când cel care vrea să preia tot imobilul nu dispune de toată suma la momentul dezbaterii moștenirii? negue_c negue_c Buna ziua, E vorba de o casa care a apartinut in proportie 50/50 (adica ambele nume pe contractul de vanzare) unor soti divortati. Unul a murit fara sa lase ... (vezi toată discuția)