avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bilete transport cfr reducere 50%
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bilete transport cfr reducere 50%

Buna ziua. Am intrat in pensie de invaliditate in anul 2014 luna februarie si nu am primit biletele de calatorie cfr cu reducere 50%. Am facut o cerere in acest sens si am primit raspuns ca pentru anul 2014 nu s-au eliberat aceste bilete celor care s-au pensionat dupa luna ianuarie 2014 din cauza unei probleme la imprimeria biletelor. Intrebarea mea este daca dau in judecata Casa de pensii si obligarea acesteia de catre instanta sa elibereze aceste bilete in anul 2015 sau plata lor in lei Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 10 Ianuarie 2015
1. Nu exista legislatie:
- pentru compensarea in bani a tichetelor de CFR neutilizate;
- pentru a vi se acorda in 2015 si tichetele din 2014.

2. Asadar nu aveti nici o sansa in ce solicitati dvs.

3. Pentru 2015 ati primit tichetele in decembrie 2014.
elenadintroia a scris:

.... Intrebarea mea este daca dau in judecata Casa de pensii si obligarea acesteia de catre instanta sa elibereze aceste bilete in anul 2015 sau plata lor in lei Va multumesc


Prin actiunea in instanta, puteti solicita obligarea Casei de Pensii la eliberarea acestora.
Chiar daca va fi obligata Casa de Pensii sa va elibereze tichetele din 2014 (eu ma indoiesc de asa ceva) tot nu va puteti folosi de ele in 2015.
Se pot folosi , asa cum s-au folosit si cele din 2013, in baza unui act normativ emis de Guvern.
Pentru 2015 nu avem un astfel de act normativ emis de Guvern.

Alte discuții în legătură

Cupoane de transport cfr pentru pensionari slujitoru slujitoru Buna seara! Ma numesc Longin Slujitoru si v-as ruga sa ma lamuriti intr-o problema: mama mea(pensionara de 15 ani) s-a mutat din judetul Ialomita in judetul ... (vezi toată discuția)
tichete cfr pt pensionari buna ziua, as dori sa va intreb daca si cum se poate renunta ... Adrianacris Adrianacris buna ziua, as dori sa va intreb daca si cum se poate renunta la tichetele CFR gratuite pt pensionari. mentionez ca nu folosesc aceste bilete, stiu ca este ... (vezi toată discuția)
Emiterea anuala cu cuponul de pensie a biletelor gratuite de calatorie victorconstantinescu victorconstantinescu Este al dilea a cand nu primesc de la casa de pensii aceste bilete gratuite de calatorie . Exista o lege care conditioneaza eliberarea acestui drept . Sant ... (vezi toată discuția)