avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CMI - Compensarea pierderii anului precedent cu ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CMI - Compensarea pierderii anului precedent cu profitul anului urmator!

Va salut!
Am deschis un cabinet medical individual in nov. 2014. Am avut semnificativ mai multe cheltuieli decat venituri. Cele mai multe cheltuieli sunt pe investitii in echipamente medicale.
Pe anul 2015 anticipez mai multe venituri decat cheltuieli.

Intrebare: Pierderea pe 2014 se va scadea din profitul pe 2015 si rezultatul se va impozita?

Mi-ar fi de folos referinte legislative sau vreun ghid ( procedura de lucru) specifica contabilitatii unui CMI.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:25, 10 Ianuarie 2015
Dumneavoastra depuneti declaratiile 200 an dupa an asa cum sunt iar compensarea o face cei de la finante si o sa vedeti asta in deciziile de impunere care or sa va vina, de exemplu prin toamna lui 2016 daca anul 2014 se incheie cu minus si 2015 va fi cu plus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare d200 pentru venituri din mai multe surse mariusnpr mariusnpr Realizez venituri din inchirierea unui bun imobil pe baza de contract cu suma fixa si perioada determinata de timp, precum si printr-un PFA (sistem real), cele ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii platiti ca impozit in 2013? liveomars liveomars In octombrie 2013 am infiintat un PF-profesie liberala,am declarat un venit estimat mult mai mare,nu am avut incasari,decat cheltuieli,am platit impozitul 16% ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile facute la infiintarea unui cmi in luna decembrie 2013 pot fi deduse din veniturile realizate de cmi in ianuarie / februarie 2014 ? apu apu Buna ziua, sotia mea a infiintat un cabinet medical individual (CMI) in Bucuresti. La 2 decembrie 2013 a primit ultima autorizatie de functionare si a ... (vezi toată discuția)