avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie

buna.sunt in danemarca de 1 an iar din iunie anul trecut lucrez aici.luna trecuta mia venit in romania o hartie ca trebuie sa intorc iapoi 3600 ron asta fiind indemnizatie de crestere copil,pe care o luam in romania.sunt in prenatal din iunie 2013.ce trebuie sa fac si cum trebuie sa procedez
Cel mai recent răspuns: loredana1790 , utilizator 09:59, 26 Ianuarie 2015
lucrati in danemarca?? sau in excursie?? probabil angajatorul din danemarca a istintat statul roman si figurati ca angajat acolo! asta inseamna ca nu aveti voie sa face ti acest lucru si e de datoria dv sa platiti exact ce ati incasat de la statul roman:slap::love2:
1. Dvs. nu sunteti in concediu prenatal ci sunteti in concediu crestere copil (CCC).

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;

b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;

c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
...

3. Coroborati si cu ce v-a spus colegul meu mai sus si veti vedea ca trebuie sa restituiti indemnizatia pentru CCC primita necuvenit.
eu am copilul in romania.am inteles. prenatalul la oprit,dar alocatia la copil de ce/?
Plata pentru alocatia de stat pentru copil v-a fost suspendata?
da a fost suspendata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia crestere copil anybell anybell Buna seara! Sotul meu lucreaza in Germania cu contract de munca, as vrea sa merg si eu cu baiatul de 5 luni, am inteles ca putem sa luam alocatie acolo daca ... (vezi toată discuția)
Daca ma aflu in concediu de cresterea copilului pot sa muncesc in strainatate legal ? Annaise06 Annaise06 Daca muncesc in strainatate cu contract de munca si optez pentru alocatia copilului de aici din strainatate , pot oprii alocatia din Romania fara a mi se opri ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil panait-alina panait-alina buna ziua, vreau si eu sa stiu daca pt beneficia de concediu de crestere copil perioada de 2 ani daca eu nasc in luna mai si eu sunt angajata din luna iunie ... (vezi toată discuția)