Sunt proaspat divortat, cu partaj neinitiat,dar hotararea pe fond inca nu mi-a parvenit, urmeaza sa-mi fie comunicata oficial, apoi curg 30 zile termen de apel.
Problema este ca fosta nu prea intentioneaza sa contribuie in niciun fel la cheltuielile curente ale casei : facturi gaze, lumina, intretinere, impozite anuale cladire, etc. Am inteles ca trebuie sa "colectionez" un numar de "X" facturi achitate de mine (X>10) si apoi sa o chem in judecata pentru a fi obligata la plata unei parti din valoarea acestor facturi.
1- Cum anume sa dac asta .Sa mai platesc onorariul unui avocat si sa cer pe langa parte din suma de achitat si onorariul avocatului?
2- La proces poate sa zica ca n-am lasat-o eu sa plateasca, sau cine stie ce aberatie ..trebuie sa.. si cum sa probez ca refuza sa contribuie la cheltuielile comune ale casei?
3- Din moment ce platesc pensie alimentara pentru minorul ce urmeaza sa stea la domiciliul mamei, eu consider normal ca daca suntem trecuti 3 persoane la intretinere , eu (1 persoana) sa suport 1/3 si ea (ea+minor=2 persoane) sa suporte 2/3..totusi am inteles ca uneori (deseori) s-au dat sentinte numai pentru 1/2 din cheltuielile comune, fapt pe care nu-l prea inteleg...Poate cineva sa-mi explice daca este asa si de ce ?
De regula pe chitanta se mentioneaza apartamentul pentru care se achita cotele lunare de intretinere
Solicitati administratorului/casierului sa precizeze in clar pe chitanta numele si prenumele platitorului
.................................
................. insa e bine sa o rezolvati amiabil.
Daca puteam rezolva amiabil , nu eram "pe aici"!
Nu e vorba numai de "intretinere" ci si de curent, gaze, etc dar plata o fac cu cardul de salariu din contul personal prin Internet Banking si un simplu extras de cont face dovada achitarii chitantelor.