avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare

mama ia vandut casa fetei. Mama are act de succesiune de pe urma sotului in care cei doi copii renunta la drepturi in favoarea mamei . este un act de vanzare cumparare doar cu o singura clauza, habitat viager. celalalt copil al mamei poate ataca acel contract si in ce conditii?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 22:03, 11 Ianuarie 2015
daca ulterior fiica face contract de donatiei singurului i fiu mai poate fi atacat contractul de vanzare cumparare sau cel de donatie de catre celalalt fiu al mamei?
Sigur. Nu are nimic a face înstrăinarea ulterioara.
dupa moatea mamei celalat copil poate ataca contractul de vanzare-cumparare?
Pai numai atunci se va putea. Reducțiunea se poate cere numai după deces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmostenire TB1 TB1 Am fost plecat din tara,si in perioada asta ma dezmostenit propriul meu copil,convinginduse pe mama mea sa transcrie apartamentul pe numele ei.Daca mai pot ... (vezi toată discuția)
Act de vânzare cumpărare intre mine și părintii mei andru1973 andru1973 Buna ziua,am și eu o întrebare ,casa părinților mei (apartament)mi sa făcut act de vânzare cumpărare (în anul 2004)cu clauza cum spune în ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu unul dintre copii mari2015 mari2015 Am nelamurirea ca , am incheiat cu parintii un contract de vanzare-cumparare si acum citind mai atent, am vazut ca este stipulat pe langa multe altele sii art ... (vezi toată discuția)