avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

am nascut in data de 7 octombrie 2014 si am fost in concediu de crestere copil pana in data de 17 noiembrie,dupa care m-am intors la serviciu.In data de 3 decembrie am depus o cerere de insertie pana ce copilul face 2 ani.daca in luna decembrie am ramas insarcinata am dreptul la concediu si pentru al 2 lea copil daca m-am intors la munca sau ce optiuni am sa pot beneficia?mentionez ca in data de 10 noiembrie am incetat contractul de la firma la care lucram oana sa nasc si in 17 noiembrie am fost angajata la firma unde lucrez in prezent.
ma dezavantajeaza in vreun fel saptamana descoperita?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:56, 12 Ianuarie 2015
1. Reveniti cu un text mai explicit si mai clar ca nu se prea intelege.

2. Daca ati nascut pe 07.10.2014 nu puteati sa intrati in concediu crestere copil (CCC) pana in data de 17 11.2014 (CCC se acorda cel mai devreme in a 43-a zi de la nasterea copilului).

3. Luati-o de la inceput si raspundeti la urmatoarele intrebari:
- cand s-a nascut primul copil?
- de cand si pana cand ati avut concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal)?
- cand ati intrat in CCC si pentru ce varianta ati optat (pana la varsta de 1 an sau pana la varsta de 2 ani a copilului)?
- in ce data ati reluat activitatea si ati solicitat stimulentul de insertie?
- care este data prezumata a nasterii celui de al doilea copil?

4. Acea saptamana de intrerupere nu va incurca la a beneficia de CCC2.
In data de 7 octombrie 2013 am nascut iar in 17 noiembrie 2014 am reluat activitatea.imi cer scuze pentru inducerea in eroare.am beneficiat de concediu de lauzie si de ccc in perioada decembrie 2013 pana in noiembrie 2014 luna in care m-am intors la munca.si am depus cerere de insertie.initial am optat pentru 2ani de ccc
1. Nu m-ati spus data prezumata a nasterii celui de al doilea copil dar banuiesc ca veti naste prin septembrie- octombrie 2015.

2. Veti putea beneficia de CCC2 (acea saptamana de intrerupere nu va afecteaza) dupa ce va inceta plata stimulentului de insertie.
Primul copil va face doi ani in 7 octombrie 2015 iar nasterea celui de al doilea copil se face in jurul datei de 9 septembrie 2015,deci cu o luna mai devreme de terminarea ccc-ului la primul copil.de aceea voiam sa stiu daca in aceste conditii mai pot lua un an de ccc la copilul 2
Puteti sa intrati in CCC2 in orice varianta:
- pana implineste copilul 1 an;
- pana implineste copilul 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare concediu de crestere a copilului PaulHorotan PaulHorotan Buna ziua Numele meu este Raluca Horotan si sunt medic rezident specialitatea radiologie si imagistica medicala. M-am angajat in 1 ianuarie 2013, iar din 19 ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie si cei 600 lei pentru suprapunere ccc mihaelarizea2005 mihaelarizea2005 BUNA ZIUA! Eu ma aflu in CCC pentru al doilea copil nascut pe 17 iunie 2011, iar primul copil l-am nascut pe 8 februarie 2010, de aici rezulta o suprapunere ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului biancaco biancaco Buna ziua! Eu am nascut pe 8 martie 2013 si am intrat in concediu maternal pe 20 mai 2013. Cand ar trebui sa ma intorc la munca pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)