avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare de drept sau la cerere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare de drept sau la cerere?

Buna ziua ca sa nu ma lungesc va spun pe scurt in 2005 am avut o codamnare de 3,6 ani acesta fiind in minorat, in 2009 o condamnare de 2 ani fiind eliberat conditionat in 2011 de atunci nu am savarsit alte fapte !!
cum as putea face reabilitare dupa noul cp
am nevoie de cazierul judiciar curat !!!
Va multumesc astept un raspuns !!
Cel mai recent răspuns: yomaryo , utilizator 21:37, 12 Ianuarie 2015
termenul pentru reabilitare curge de la data cand pedeapsa expira in termen . daca ati fost lierat conditionat in 2011 inseamna ca pedeapsa expira in termen in 2012 plus 3 ani care trebue sa treaca -2015.
puteti solicita un cazier de la politie si daca va apare atunci faceti cerere la instanta sa se constate intervenita reabilitarea de drept.(asta daca s-au implinit deja 3 ani de cand va expira pedeapsa in termen)
ok multumesc am fost eliberat in martie 2011 termenul este octombrie 2011 + 3 ani ar fi 2014 octombrie in decembrrie am depus actele pentru eliberarea cazierului nu l-am primit pe loc inseamna ca apare acolo maine urmeaza sa ma duc sa il ridic
inseamna ca numai prin cerere pot face reabilitarea?

sau ma pot incadra la
art.165
Reabilitarea de drept

Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.
Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2015
yomaryo, utilizator
in mod normal trebuia sa intervina reabilitarea de drept insa , daca nu s-a intamplat acest lucru trebuie sa solicitati instantei sa constate intervenirea reabilitarii de drept.
K multumesc pentru timpul acordat am sa ma interesez de ce acte am nevoie pentru a ma adresa instantei !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergerea cazierului judiciar Paul112 Paul112 Buna ziua in 11 octombrie 2011 am primit sentinta definitiva si irevocabila , 8 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pentru ... (vezi toată discuția)
Cerere stergere cazier judiciar blagapaul blagapaul Buna ziua,am si eu o intrebare legat de stergerea unui cazier judiciar,si anume am avut condamnare 2 ani cu suspendare in urma unui accident rutier cu ucidere ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca & de drept Instalator Instalator Buna ziua ! Art.165 , 166 si 167 - si celelalte care fac trimitere la termene, conditii , etc . - din NCP sunt clare. Dar la ... (vezi toată discuția)