avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Revizuire Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Revizuire Penal

Buna seara o întrebare doresc sa știu pt un var aflat in Germania a fost condamnat pt 215 alin 1.3 4cu suspendare sub supraveghere 2,6ani dar el nu a comis fapta fapt lui a fost pe cec dar el a plătit 50% din valoare dar cecul a fost lăsat drept garanție. Si partea vătămată a recunoscut ca ,cecul a fost drept garanție si el a completat cecul si ca nu a fost înșelăciune si ca este legea cecului dar la fond sa judecat fără el ,a făcut o simpla cerere trimisa pe fax si atât tot a avut avocat din oficiu .
Se mai poate face cerere de revizuire pe noul cod penal
Doresc un model pe noul cod
Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: lazar 11 , utilizator 23:18, 12 Ianuarie 2015
Domnule/Doamna Preşedinte,

Subsemnatul/subsemnata … (nume, prenume, CNP, domiciliu/reședință), având calitatea de inculpat/parte civilă/parte responsabilă civilmente în cauza nr. … (indicarea instanței care a pronunțat hotărârea), formulez

CERERE DE REVIZUIRE

a sentinţei penale nr. … din data de … pronunţate de … (indicarea instanţei care a pronunțat hotărârea), definitivă prin decizia penală nr. … din data de…….pronunţată de Curtea de Apel …/Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul nr…….. pe care o consider nelegală şi/sau netemeinică pentru următoarele motive …. (indicarea cazurilor de revizuire invocate):
În fapt, prin rechizitoriul emis la data de … de Parchetul de pe lângă Judecătoria …/Tribunalul …/Curtea de Apel …/Înalta Curte de Casație și Justiție/DNA/DIICOT s-a dispus … (indicarea faptelor pentru care a fost sesizată instanţa).
Prin încheierea judecătorului de cameră preliminară din cadrul … (indicarea instanţei) din data de …, definitivă prin încheierea judecătorului de cameră preliminară din cadrul … (indicarea instanţei) s-a dispus începerea judecăţii.
Prin sentinţa penală nr. …. pronunţată la data de ... de Judecătoria …/Tribunalul …/Curtea de Apel …/Înalta Curte de Casație și Justiție în cauza nr. …, definitivă prin decizia nr. … pronunţată la data de … de Curtea de Apel …/Înalta Curte de Casație și Justiție s-au dispus următoarele: … (prezentarea soluţiei astfel cum aceasta a rămas definitivă).
În motivarea cererii arăt următoarele: …. (motivarea detaliată a incidenţei în cauză a cazului/cazurilor de revizuire) :
Motivele de revizuire mai sus - menţionate sunt susţinute de următoarele mijloace de probă : …
Precizez că motivele de revizuire sus - menţionate nu au mai fost formulate pe calea vreunei alte cereri anterioare.
Pentru aceste motive şi având în vedere că cererea de revizuire întruneşte condiţiile de admisibilitate prevăzute de art. 459 C. proc. pen., vă solicităm să dispuneţi admiterea în principiu a cererii de revizuire şi în urma rejudecării să pronunţaţi o soluţie legală şi temeinică potrivit art. 462 C. proc. pen. (indicarea soluţiei pe care revizuientul o consideră legală şi temeinică).
Ataşez prezentei cereri copii certificate pentru conformitate cu originalul ale următoarelor înscrisuri : …

Data, Semnătura,



Domnului/Doamnei Preşedinte al Judecătoriei …/Tribunalului …/Curţii de Apel …/Înaltei Curți de Casație și Justiție

Asta este vechiul cod acum este ART 598 cpp
In primul rand, multumesc lazare ca incerci sa ma ajuti, in al doilea rand, art.598 este contestatia la executare.
Nu cred ca,va deranjează dar am întrebat domnule avocat patrascu dar cred si eu in justiția oarba !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model plangere penala - camera preliminara senny2007 senny2007 Buna ziua, Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model de plangere la judecatorul de camera preliminara? Va multumesc, (vezi toată discuția)
Contestatie la ordonanta prim procuror DragosUUU DragosUUU buna ziua, in luna iunie si iulie 2014 am facut doua plangeri impotriva fostei sotii pentru nerespectarea programului de vizitare al copiilor, in sensul ca in ... (vezi toată discuția)
Model cerere reabilitare mlivia mlivia As dori sa stiu care sunt demersurile pentru o cerere de reabilitare? (vezi toată discuția)