avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcol la volan.....
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcol la volan.....

deci anul trecut 20.04.2014 in duminica mare am condus sub influenta alcolului....neadaptand viteza intr´o curba am derapat de pe drum.....a venit politia la fiola am avut 0,43 in sange am avut prima proba 0.85 iar a2a am avut 0,75.....in 4 decembrie o fost prima judecata........sa amanat pe data de 28 ianuarie.....as vrea si eu ceva pareri.......are rost sa mai visez la permis ca o sa il am inapoi sau nu ? nu am avut nici o victima eram singur in masina ...cine m´´ar putea ajuta cu ceva sfaturi ??? ce as putea face? avocat nu mi´´am bagat....am lasat lucrurile sa decurga de la sine.....ar trebui sa imi bag avocat sau nu stiu ce sa fac .....
Cel mai recent răspuns: jauca , utilizator 15:51, 15 Ianuarie 2015
Depasind limita de 0,8 g/l alcoolemie permisul de conducere se va anula si veti putea sa dati un examen pentru obtinerea unui nou permis de condus dupa 6 luni sau un an (functie daca condamnarea va fi cu sau fara suspendare) de la data la care hotararea judecatoreasca a ramas definitiva.
are rost sa imi bag un avocat .....nu am alte antecedente.....as putea face ceva ca sa nu imi dea suspendare/anulare ar fi alte posibilitati???
Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2015
jauca, utilizator
In cazul in care este dispusa amanarea aplicarii pedepsei, permisul de conducere nu va fi anulat.

Amanarea aplicarii pedepsei nu este o hotarare de condamnare, este o nouă alternativă la aplicarea unei sancţiuni penale, astfel, persoanei faţă de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei nu i se mai aplică pedeapsa şi nu este supusă nici unei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită, dacă nu a săvârşit din nou o infracţiune până la expirarea termenului de supraveghere,nu s-a dispus revocarea amânării şi nu s-a descoperit o cauză de anulare.


Nu este nevoie de intervenţia reabilitării cu privire la o asemenea pedeapsă, iar acest efect se produce, aşadar, în măsura în care amânarea nu a fost revocată sau anulată.


Conform art. 59 pct. 2 şi art. 104 din Legea nr. 255/2013 (#M18), începând cu data de 1 februarie 2014 (data intrării în vigoare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală), la articolul 103 alineatul (1), litera c) va avea următorul cuprins:
#M18
ART. 103*)

Se va dispune suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice.


(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
.................................................................................

"c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce."



Doar in cazul in care se aplica suspendarea pedepsei sub supraveghere , permisul de conducere va fi anulat.



Conform art. 59 pct. 4 şi art. 104 din Legea nr. 255/2013 (#M18), începând cu data de 1 februarie 2014 (data intrării în vigoare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală), la articolul 116 alineatul (1), literele b) şi d) vor avea următorul cuprins:
#M18



"b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
..........................................................................
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată."





Succes.
multumesc Stoica Ioana !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare conducere sub influenta bauturilor alcoolice raulradu raulradu am un nepot 21 ani fara antecedente penale,care a fost depistat in trafic cu o alcolemie in sange de 1.6.REPET NU ARE ANTECEDENTE PENALE. poate primi o ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis de conducere costinm1 costinm1 Pe data de 14.06.2014 mi-a fost retinut permisul de conducere pentru infractiunea de conducere pe drumurile publice unui autovehicul de catre o persoana sub ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis georgiana32 georgiana32 buna ziua am fost condamnata la 10 luni inchisoare cf.art 83,84 NCP care dispune amanarea pedepsei-termen de incarcerare 2 ani pentru savarsirea faptei prev.de ... (vezi toată discuția)