Buna ziua.
Apelez la bunavointa dvs. intr-o privinta mai delicata.
Situatia sta in felul urmator :
Doresc sa subinchiriez un spatiu comercial aflat in vecinatatea magazinului pe care il detin.
Acest spatiu comercial este format din 2 camere , partea din spate o va folosi o firma de distributie ca depozit, iar partea de la strada o sa o foloesc eu cu magazinul.
Problema e ca doresc sa imi iau oarece masuri de precautie , deoarece eu daca renunt la spatiul actual , cu siguranta se va ocupa de catre o alta firma, iar in cazul in care proprietarul nu mai doreste sa imi inchirieze spatiul , eu raman in aer.
Perioada contractuala ma gandeam sa o fac pe 2 ani de zile , dar fara posibilitatea ca proprietarul sa ma evacueze daca sunt indeplinite obligatiile care imi revin, sau in cazul in care nu se poate, cu plata unor daune de catre acesta.
Va multumesc frumos si va doresc o zi cat mai calduroasa !
Buna ziua,
De obicei in contractul de inchiriere se interzice acest lucru; cel putin eu am mentionat aceasta clauza in contractul de inchiriere. Cititi contractul pentru a afla raspunsul.
Buna ziua!
Si ce anume va opreste sa reglementati contractual situatia exact asa cum ati descris-o? O reglementati bilateral, ca sa nu aveti probleme la negociere.
Mai precis, mentionati ca partile declara si isi asuma sa respecte o perioada ferma de 24 de luni de valabilitate a contractului. In cazul in care contractul inceteaza din orice alte motive decat cele de forta majora (dovedita in conditiile legii), partea care a cauzat/solicitat incetarea contractului datoreaza celeilalte parti daune interese egale cu [x] chirii lunare -sau orice suma/sistem de calcul agreat intre parti-
Pentru evitarea oricaror alte probleme, dati contractului data certa si notati locatiunea in cartea funciara a imobilului.
Inchiriere spatiu
ioanaep
Buna ziua,
se poate inchiria un spatiu de la o persoana fizica , iar persoana juridica care inchiriaza spatiul, la randul ei sa il inchirieze mai departe la ... (vezi toată discuția)