avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tedinţe imobiliare [Nelamuriri] Blaxy resort / proprietate periodica
Discuție deschisă în Tedinţe imobiliare

[Nelamuriri] Blaxy resort / proprietate periodica

Salutari,

In timp ce cautam alte raspunsuri pe site-ul avocatnet, am fost redirectionat catre oferta Blaxy resort, un concept nou de proprietate periodica. Din pacate acest concept este atat de nou incat nu am inteles pe deplin care este exact oferta.

Am sa descriu ce am inteles eu pana acum si va rog sa-mi confirmati ca am inteles corect sau nu si eventual cine poate sa adauge lamuriri:
- Achizitionezi un condo si in fiecare an
- O data pe an ai dreptul sa rezervi acel condo pentru tine, anuntand cu o luna inainte
- Ai acces privilegiat la facilitatile ansamblului

Sesiunea de intrebari:
- Dupa ce am platit (spre exemplu) suma de 2500 euro care reprezinta (citat) "costul unui pachet pentru o saptamana de vacanta pentru totdeauna", in afara de costul facilitatilor de acolo (ex: piscina) ar mai exista altfel de costuri?
link catre oferta lor: [ link extern ]

- Daca achizitionezi un condo in perioada III sa zicem (1 mai - 30 iunie) inseamna ca pot oricand in perioada asta sa-mi aleg o saptamana de concediu sau cum mai exact ca tabelul acela m-a cam bagat in ceata.

O sa intru in contact si cu ei direct dar sunt curios daca stie cineva mai exact cum functioneaza conceptul de proprietate periodica si ce costuri aferente exista pe langa achizitionarea initiala a unui condo.
Cel mai recent răspuns: AlinaValeria , utilizator 13:38, 12 Decembrie 2016
Buna ziua,

Ne face placere sa putem aduce lamuriri cu privire la proiectul Blaxy Resort.

Prin achizitionarea unei locuinte Condo in Blaxy Resort:
- Deveniti proprietar pentru minim o saptamana de vacanta in fiecare an, pentru totdeauna (insemnand ca aceasta proprietate se inscrie in CF si aveti posibilitatea de a o inchiria, vinde sau lasa mostenire). Din 2011, legislatia in vigoare reglementeaza in Codul Civil, Art. 687 acest tip de proprietate periodica.
- In fiecare an, in saptamana aleasa de dvs, puteti veni in Blaxy Resort ca proprietar al locuintei achzitionate (daca nu veniti, Administratia Blaxy se poate ocupa de inchirierea saptamanii dvs., astfel incat veti obtine venituri suplimentare din chirie)
- Odata cu proprietatea asupra unui apartament, se dobandeste si accesul gratuit la toate facilitatile complexului, cum ar fi plaja privata, piscine de lux, restaurant si cluburi, facilitati pentru copii, centru de sanatate & SPA etc.

Raspunsuri pentru sesiunea de intrebari:

- Dupa ce am platit (spre exemplu) suma de 2500 euro care reprezinta (citat) "costul unui pachet pentru o saptamana de vacanta pentru totdeauna", in afara de costul facilitatilor de acolo (ex: piscina) ar mai exista altfel de costuri? link catre oferta lor: [ link extern ] ...
In lista de preturi regasiti costul pentru o saptamana de vacanta, pentru o Locuinta Condo, in functie de perioada dorita si pozitionarea locuintei in Resort (vedere mare sau lac, etaj).
Mai jos regasiti taxele pentru o saptamana, pentru o locuinta Condo:
 taxa de administrare şi mentenanţă locuinţă Condo în valoare 30 (treizeci) - 40 (patruzeci) de euro pe an pentru o singură locuință Condo și pentru o săptămână de proprietate periodică,
 taxa de utilizare şi întreţinere a locuinţei Condo în valoare de 2 (doi) euro de persoană pe zi. Taxa de utilizare şi întreţinere se plătește doar în cazul în care este folosită locuința și în funcție de numărul de persoane care folosesc locuința,
 100 euro garanţia de bună utilizare a locuinţei Condo care se plătește o singură dată.


- Daca achizitionezi un condo in perioada III sa zicem (1 mai - 30 iunie) inseamna ca pot oricand in perioada asta sa-mi aleg o saptamana de concediu sau cum mai exact ca tabelul acela m-a cam bagat in ceata.
Preturile pentru locuintele condo se modifica pe masura ce ne apropiem de inaugurarea Resortului din iulie 2015, din acest motiv in lista de preturi sunt evidentiate 4 perioade cu costuri diferite. Astfel, pretul unui apartament in prima saptamana din august este mai mic daca se achizitioneaza in ianuarie (perioada I), decat daca acelasi apartament, pentru aceeasi saptamana, se achizitioneaza in mai (perioada III).

Va stam la dispozitie pentru orice informatii privind aceasta oportunitate si va asteptam cu drag sa va alaturati membrilor comunitatii Blaxy!

Va dorim o zi frumoasa,
Echipa Blaxy
Buna seara,

In mare am prins ideea dar as dori sa re-formulez cu un exemplu concret dupa care sa imi confirmati validitatea spuselor:

- Daca achizitionez un condo in Perioada I (01 Jan - 28 Feb 2015), cu vedere la mare, pentru saptamana 19 (30 Apr - 7 Mai 2016), o sa platesc suma de 2750 de euro.
- Dupa aceasta, eu o sa am dreptul de a ocupa acel condo in perioada 30 Apr - 7 Mai (incepand cu 2016), in fiecare an pe veci (suna urat stiu) chiar si cu posibilitatea de a inchiria altor persoane DOAR in perioada mentionata.
- Pe langa acesti 2750 euro mai platesc 100 euro garantie (o singura data)
- In plus, anual mai platesc suma de 30-40 euro pana in momentul in care nu imi mai apartine
- La fiecare vizita in perioada contractata (30 Apr - 7 Mai), in functie de numarul de persoane care intra in condo se platesc 2 euro pe persoana/pe zi. De ex: eu vin cu 5 prieteni si in toata saptamana 30 Apr - 7 Mai trebuie sa platim 5*2*7 = 70 euro in total.

Ca si beneficii am aces gratuit la absolut toate facilitatile complexului. Care mai exact se traduce in acei 2 euro pe persoana.

Mai exista vreun alt fel de cost care ar putea aparea?

Pe langa acest lucru mai sunt interesat sa aflu cum se procedeaza in situatia in care se produc daune acelui condo (ma intereseaza ambele cazuri: daune cauzate de cei care folosesc condo-ul si daune cauzate de orice altceva - ex: spargerea unei tevi/scurtcircuit). Sper sa nu fie niciodata cazul desigur dar este o informatie importanta.

Va multumesc pentru clarificari!
Stimate Domn,

In mare ati inteles conceptul, suplimentar as dori sa va ofer mai multe detalii.
Intrucat nu cred ca imi puteti transmite dvs. datele de contact, va ofer datele mele pentru o comunicare mai usoara si directa.
contact@blaxy.ro
0755.038.846

Va dorim o seara frumoasa!
Echipa Blaxy
Multumesc,

Momentan nu sunt atat de interesat incat sa pornesc o discutie prin telefon, inca vreau sa inteleg minusurile si plusurile acestei investitii. Dar, daca puteti sa oferiti mai multe informatii care credeti ca m-ar ajuta in acest scop puteti fara nici o problema sa-mi trimitei un mesaj privat sau pe e-mail: salut1988@gmail.com

Daca am timp o sa trec pe la Baneasa Shopping City sa aflu mai multe informatii de acolo.
Buna ziua,
am cumparat 4 asemenea condouri in Blaxy cu gandul de a le inchiria prin firma care mi le a vandut si dupa ce astept un an jumatate pt aceasta chirie, nu primesc nici o chirie (chirie care trebuia platita pana in noiembrie 2016, si suntem in 12 decembrie si nimic)... ce firma sunteti?? am impresia ca imi iau o tzeapa... si chiar nu ma asteptam la asta de la o firma asa de mare chiar daca este turceasca...
Cred ca trebuie sa mi caut avocat.!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scaderea pretului locuintelor Alin Popescu Alin Popescu E bine sau e rau ca scade pretul locuintelor? Ca pana la urma, trebuie sa fie ceva mai mult in toata tendinta asta decat parerea vanzatorilor si cumparatorilor. (vezi toată discuția)
Instrumente de garantare bad_mar bad_mar Buna ziua, Sunt posesorul unui apartament dintr-o casa compusa din 4 apartamente, celelalte 3 apartamente apartinand unui singur proprietar (provenite din ... (vezi toată discuția)
Atribuirea unui apartament mostenit Vladimir44 Vladimir44 Eu şi fratele meu am moştenit un apartament de la o mătuşă, avem fiecare jumătate şi suntem în indiviziune. Dorim să vindem cât mai repede, în mai ... (vezi toată discuția)