avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Preluare/predare casierie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Preluare/predare casierie

Buna ziua! Mama mea a intrat intr-o incurcatura cu o asociatie de locatari din Mun. Curtea de Arges !
Administratora ( prietena de familie ) a predat mamei mele printr-un proces verbal simplu (nu notarial , fara stampila asociatiei ) registrul de casa, chitantierele si un sold faptic de 80 lei , pentru ca mama mea sa ii tina locul ca si casiera pe o durata de 1-2 saptamani, timp in care dna.
Administratora va lipsi datorita unor probleme medicale . In prima saptamana mama mea a incasat la sediul asociatiei sume datorate de catre locatari,le-a inregistrat in registrul de casa si a facut plati catre furnizori ! In aceasta saptamana a incercat sa contacteze Administratora dar aceasta nu i-a raspuns la telefon, mama mea afland ca de fapt aceasta nu mai are de gand sa ocupe aceasta functie in cadrul asociatiei si ca mama mea ar trebui sa efectueze calculul contabil al asociatiei !
Mama mea ar dori sa predea actele primite de la Administratora, dar Presedintele asociatiei refuza acest lucru declarand ca el "nu le are cu contabilitatea '' ! Mentionez ca mamei mele, desi i s-a promis , nu i s-au facut formele legale de catre Asociatie !
Va rog sa imi spuneti ce am putea face sa iesim din aceasta situatie neplacuta in care mama mea a intrat din dorinta de ajuta o cunostiinta !
Mama mea are vre-o raspundere legala ?
Daca domnul Presedinte al asociatiei nu doreste sa preia documentele prin proces verbal de predare-primire, unde le poate duce mama mea ?
Va Multumesc Anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 14:42, 16 Ianuarie 2015
Sa nu incaseze si sa nu plateasca nici o factura, sa vedeti cum "o sa invete contabilitatea" presedintele!
Nu are ce sa ii faca nimeni nimic mamei dumneavoastra, are PV in care a primit chitantierul si o anumita suma de bani, se poate verifica foarte usor adunand soldul primit cu incasarile se scad platile iar diferenta de bani este de restituit.
Mentionez ca mamei mele, desi i s-a promis , nu i s-au facut formele legale de catre Asociatie !

Nu inteleg ce forme legale doreati sa ii faca asociatia, a tinut locul 2 saptamani, iar acum cei din admisistratie trebuie sa ia actele inapoi (daca doresc, daca nu sa astepte banii)!
Dar atentie la PV cand predati actele (obligatoriu in 2 exemplare, semnate de predare si primire, cu viza presedintelui sau cineva din comitet), treceti tot ce a facut in acest timp, toate incasarile, platile, chitantele folosite, de la numarul la numarul, pentru ca in viitor sa nu se poate lega de ceva, si suma de bani restituita.
Atentie sporita deoarece ,legal,administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari,care are obligatia sa icheie cu acesta contract de munca
Daca mama dvs nu detine atestat profesional,daca nu are incheiat raport legal de munca sa desfasoare demersuri pentru predarea documentatiei primite de la prietena de familie-ex administrator
Sa predea documentele asociatiei de locatari cu PV predare primire in 2 ex
Daca asociatia de proprietari refuza primirea documentelor ,mama dvs sa se adreseze unui executor judecatoresc caruia sa ii predea intreaga documentatie
Pana se alege un nou administrator, comitetul executiv poate prelua, legal, administarea blocului.
Asa patesc cei care vor sa faca "un bine", si este cu atat mai hazliu, cu cand "te lucreaza un prieten"... Probabil ca mama dvs. va incepe sa-si aleaga mai bine prietenii de familie...

Acel proces verbal despre care ati scris, trebuia vizat de catre presedintele as. prop. Nu a fost vizat, atunci mama dvs., ar trebui sa mai aiba putina rabdare pana cand com. ex. angajeaza un nou administrator, iar predarea primirea se face la fel de simplu, asa cum scria si @thran. Daca nu are rabdare, sa-si pregateasca un document din care sa reiasa toate lucrarile facute (incasari, plati, etc.) si sa nu se mai prezinte la asociatie. Atunci conducerea va fi fortata sa "faca ceva" si inca foarte repede.
Presedintele ar trebui si el demis ca tot nu le are cu contabilitatea, din pricina caruia membrii asociatiei au de suferit. Alegeti in locul lui un om responsabil, nu neaparat sa le aiba cu contabilitatea... Eu stiam ca in AG sunt oameni isteti, nu dintr-astia care o fac pe-a interesantii si dau raspunsuri ca cei de consiliul popular...

Vedeti ca in scurt timp va trebui sa se convoace AG pentru activitatea din 2014. Va orientati, poate schimbati si ceva prin com. ex., com. de cenzori. In cazul povestit de catre dvs., presedintele sau un alt membru al com. ex. trebuia sa tina, temporar locul administratorei.
Succes!
Pana la acest moment mama nu a fost contactata de catre nimeni sa predea documentele, desi nu s-a mai prezentat la sediul asociatiei de locatari pentru a face incasari / plati ! Maine dimineata il va suna din nou pe dl. Presedinte . Speram ca acesta va accepta sa preia documentele !
Stie cineva cam cat costa predarea documentelor prin executor judecatoresc si care este procedura?Mama va trebui sa platesca pentru predarea documentelor sau asociatia de locatari?
Va multumesc mult pentru sfaturi si ajutor !

Alte discuții în legătură

Presedinte nou asociatie proprietari - probleme dupa decesul adminstratorului cipex cipex Buna ziua, in urma decesului administratorului/casier al asociatiei de proprietari din care fac parte au aparut urmatoarele situatii: - s-a constatat ca nu ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de sfaturi, va rog! amiali amiali buna ziua! Sunt intr-o mare dilema: In urma cu cateva luni mi-sa propus sa fiu administrator de bloc, intru-cat actualul administrator ocupa aceata functie ... (vezi toată discuția)
Demiterea administratorului angelica82 angelica82 Buna seara.Locuiesc pe o scara de bloc cu 43 aparatmente.Din cauza unor neregului sesizate de mai multi vecici si din cauza unor salarii colosale pe care ... (vezi toată discuția)