avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua.Va relatez pe scurt problema.Sotul meu are un bunic care ar dori sa-i lase lui casa si pamantul.Cum trebuie procedat ?Mentionez ca bunica lui a decedat in urma cu trei ani, nefacandu-se nici o succesiune.Bunicul si bunica au avut 4 copii, din care trei mai sunt in viata, iar al patrulea a decedat in urma cu 2 ani,avand si el la randul lui 2 copii.
1.Poate sa faca bunicul lui vreun contract sau ce act ar putea sa faca, in conditiile in care doreste sa-i lase "averea" nepotului lui?
2.Ce cota i s-ar cuveni atunci sotului meu (nepotul bunicului)?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: simo_v , utilizator 18:43, 13 Ianuarie 2015
Trebuie dezbatuta succesiunea bunicii.
Dupa bunica , copiii (toti cei 4 , impreuna ) au dreptul la 3/4 din averea bunicii iar bunicului ii revine 1/4 din cea a avut bunica.
Bunicul poate lasa fara nicio problema nepotului favorit (sotul dvs) doar bunurile sale proprii. Daca a avut bunuri comune cu bunica, trebuie succesiune.
Nu spuneti daca sotul dvs este unul din cei doi copii ai decedatului, dar presupun ca nu. Daca sotul dvs nu este copil al fiului/fiicei decedat/e a bunicului, nu i se cuvine nimic pentru ca nici macar nu este mostenitor.
Daca se face succesiunea dupa bunica, bunicul ar putea instraina cota sa de mostenire sotului dvs
Si chiar dupa moartea bunicului s-ar putea ca mostenitorii rezervatari (copiii bunicului) sa atace vanzarea daca li se incalca rezerva succesorala la care au dreptul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare irirelu irirelu buna ziua. bunica mea a lasat prin testament casa unchiului meu , recunoaste ca are 4 nepoti (mostenitorii rezervatari), dar lasa toata averea unchiului meu, ... (vezi toată discuția)
Cota parte mostenire casutza casutza Buna ziua, Va rog mult o lamurire pentru urmatoarea situatie: In prezent bunici decedati cu 2 copii in viata si unul era decedat la moartea ultimului ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)