avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conexare dosar - in ce ordine se cere conexarea?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Conexare dosar - in ce ordine se cere conexarea?

Am deschis o actiune de partaj judiciar si una de pretentii drept de folosinta - aceiasi piriti acelasi teren acelasi imobil .Cum sa procedez ? Cer conexarea in cadrul sedintei de partaj sau in cel de pretentii ? Pot cere conexarea celui de pretentii si la instanta in care se judecat indiviziunea ?
Cel mai recent răspuns: ContSters341448 , utilizator 18:29, 14 Ianuarie 2015
Art. 139. - (1) Pentru asigurarea unei bune judecăţi, în primă instanţă este posibilă conexarea mai multor procese în care sunt aceleaşi părţi sau chiar împreună cu alte părţi şi al căror obiect şi cauză au între ele o strânsă legătură.
(2) Excepţia conexităţii poate fi invocată de părţi sau din oficiu cel mai târziu la primul termen de judecată înaintea instanţei ulterior sesizate, care, prin încheiere, se va pronunţa asupra excepţiei. Încheierea poate fi atacată numai odată cu fondul.
[{*}] (3) Dosarul va fi trimis instanţei mai întâi învestite, în afară de cazul în care reclamantul şi pârâtul cer trimiterea lui la una dintre celelalte instanţe. Dacă instanţele sunt de grad diferit, conexarea dosarelor se va face la instanţa superioară în grad.
ok multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invocarea exceptiilor ar 208 - 1-2 ContSters341448 ContSters341448 La urmatorul termen vreau sa cer conexarea unui dosar de daune la cel de iesire din undiviziune . La cel de daune piritii nu au depus intimpinare . In aceste ... (vezi toată discuția)
Conexare scafesandreea scafesandreea Cererea reconventionala neintrodusa in termenul prevazut de lege se judeca separat. Este posibila conexarea ulterioara a cauzelor? Da/nu? Cand? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Conexare dosare - contestatie decizie suspendare cm si desfacere cm ContSters42601 ContSters42601 Sa contestat decizia de suspendare contract munca dar pina la punerea pe rolul instantei a fost desfacut si contractul de munca a carei decizie a fost si ea ... (vezi toată discuția)