avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la vanzare intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la vanzare intracomunitara

Buna ziua.
Detin o firma platitoare de TVA , in Romania.
Activitate actuala a firmei o reprezinta importul de marfa-imbracaminte (in special rochii ) din Ucraina si vanzarea acestora catre persoane fizice , en-detail , in Romania.
Actualmente platesc TVA , cu deducere la importul din Ucraina , si facturez mai departe , cu TVA ,la vanzare in Romania.
Intrebarea mea este urmatoarea
-In situatia in care doresc sa vand aceasta marfa in alte state membre UE (de exemplu Marea Britanie) catre persoane juridice (firme platitoare de TVA la ele in tara ) , cum voi proceda?
-mai exact as dori sa stiu daca in situatia livrarii de marfa catre o alta firma intracomunitara , eu (adica firma mea) voi mai avea dreptul sa deduc TVA -ul platit la importul din Ucraina si daca la vanzarea intracomunitara facturez cu sau fara TVA?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 13:31, 14 Ianuarie 2015
Cf. art. 143 si art. 145, livrarile intracomunitare si exporturile sunt operatiuni scutite de taxa cu drept de deducere. Asadar, da, puteti deduce TVA achitata pt. marfa exportata sau livrata intracomunitar.
Atat la intracomunitar cat si la export, facturile dvs. vor fi fara TVA, atat timp cat partenerul din statul membru UE este inregistrat in ROI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare de marfa in spania piciul piciul am un en-gross si am vandut marfa la o firma din spania eu sunt platitor de tva si clientul la fel.. ce obligatii am? va rog mult sa ma ajutati... am ... (vezi toată discuția)
Aplicare tva Iancua1 Iancua1 Buna seara,as dori si eu o explicatie. Reprezint o societate comerciala de import export Eu importe marfa din Uniunea Europeana,si apoi o export tot in cadrul ... (vezi toată discuția)
Pfa inregistrare in roi? flintes flintes Buna ziua ! In legatura cu inregistrarea mea ca PFA neplatitor de TVA in ROI mi sa raspuns. Pentru a desfasura o activitate in UE trebuie sa ma inscriu in ROI ... (vezi toată discuția)