avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Instiintare angajator despre sarcina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Instiintare angajator despre sarcina

Buna ziua, ma adresez dvs cu urmatoarea nelamurire.
Sotia este insarcinata in 5 luni, de la 3 luni de sarcina a anuntat anajatorul verbal si printr-o adeverinta eliberata de medicul de familie, nu am anuntat angajatorul prin urmatorul model de instiintare
,,Subsemnata ......................., angajata in cadrul SC ...... SRL, in functia de .............., CNP .............................. posesoare a C.I. seria ......, nr. ........., eliberat de SPCLEP Galati, la data de ................., domiciliata in ....... Jud. Galati, conform OUG nr. 96/2003 Art. 2 lit. c), va aduc la cunostinta starea mea fiziologica de graviditate.
Prin prezenta cerere va rog sa luati in evidenta situatia mea, respectand normele metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca, si toate normele legislatiei in vigoare.
De asemenea, conform OUG 96/2003, art. 7, alin. (1), va rog sa transmiteti copii ale documentelor anexate care atesta starea mea fiziologica de graviditate catre medicul de medicina muncii si Inspectoratul Teritorial de Munca.
Anexez prezentei instiintari, spre a dovedi corectitudinea afirmatiilor facute, scrisoarea medicala eliberata de medicul ginecolog / medicul de familie .......................... in data de "
Credeti ca ar fii bine sa anuntam angajatorul si cu acest tip de instiintare sau este de ajuns aceea adeverinta eliberata de micul de familie? Va intreb aceste amanunte deorece, sotia are un loc de munca cu o solicitare fizica foarte mare si din acest motiv stare de sanatate sar putea agava si chiar pe in pericol evolutia sarcini si a fatului, si ar dori sa intre in concediu medical conform legii. Daca nu am anuntat cu mdelul prezentat ma sus riscam desfacerea contrctului de munca?
De asemenea va mai intreb cum a-si putea sa verifi dac angajatorul a anuntat ITM si medicina muncii, va intreb toate aceste aspecte doarece angajatorul nu este tocmai un tip corect in relatile de munca cu angajatii. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:22, 14 Ianuarie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 96/2003
Art. 2
În sensul prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă, termenii şi expresiile de mai jos sunt definite după cum urmează:
.....
c)salariata gravidă este femeia care anunţă în scris angajatorul asupra stării sale fiziologice de graviditate şi anexează un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care să îi ateste această stare;
.......


Asadar, angajatorul trebuie anuntat in scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare de graviditate raluk_cream raluk_cream Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine.Ce trebuie sa scriu in notificarea de graviditate mai exact am o idee dar nush sigur (vezi toată discuția)
Bună ziua, ieri am trimis pe mail la resurse umane instintare ... User88 User88 Bună ziua, ieri am trimis pe mail la resurse umane instintare și adeverință medicala în care îmi anunțam sarcina . Astăzi am primit răspuns ca vor sa ... (vezi toată discuția)
Angajata insarcinata Daliborka Daliborka Buna ziua im momentul in care angajata prezinta o adev de la speciliast/medicul de familie precum este insarcinata, ulterior ce pasi trebuie urmati? se face ... (vezi toată discuția)