avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Somatie de plata la avizier
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Somatie de plata la avizier

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog daca pot afisa o somatie de plata pentru mai multi proprietari la avizier, in loc sa o trimit prin posta fiecarui proprietar in parte?
Cel mai recent răspuns: floripruna , utilizator 14:04, 17 Ianuarie 2015
Este de preferat sa comunicati individual somatia postal cu mandat de confirmare primire-astfel incat sa indepartati posibilitatea ca proprietarul in cauza sa invoce ca nu a fost legal informat
Este obligatoriu sa faceti somatie prin posta cu recomandata cu confirmare de primire, pentru ca astfel veti avea dovada ca i-ati somat. In cazul afisarii la avizier, nu aveti dovada ca acestia au luat la cunostinta de somatie.
de ce nu-i chemati la administratie sa semneze de luare la cunostiinta de suma, si daca refuza sa procedati la posta
Somatie de plata la avizier are doar rol moral, nu legal.
Iar avizierul devine un fel de Gazeta de Perete .....
O remarca ....
Somatia nu este somatie deoarece nu este investita cu formula executorie, ci notificare, si asa si trebuie sa o numiti atunci cand o trimiteti prin posta.

Puteti sa puneti si la avizier o lista cu cei notificati, atat pentru cei in cauza, dar si pentru restul proprietarilor care vor vedea o preocupare din partea conducerii asociatiei pentru recuperarea debitelor restante. In anuntul de la avizier chiar sa si scrieti ca respectivii vor fi notificati prin scrisoare si apoi, daca nu se conformeaza sau, pentru sume mai mari, nu vin la administratie sa-si esaloneze datoria, atunci vor fi actionati in judecata.

Alte discuții în legătură

Chemare in instanta pentru neplata datoriilor B.Constantin B.Constantin buna ziua.as dori sa va intreb ce se poate face in cazul in care un vecin are datorii de peste 2500 lei la intretinere si refuza sa vorbeasca cu ... (vezi toată discuția)
Procedura ordonantei de plata crisad crisad C.P.C. Art. 1.014. - \\"(1) Creditorul ii va comunica debitorului, prin intermediul executorului judecatoresc sau prin scrisoare recomandata, cu continut ... (vezi toată discuția)
Afisarea cheltuielilor la bloc sneki sneki Buna ziua ! Asi dori sa stiu daca exista un cadru legal sau o cale de atac la afisarea cheltuieliror lunare la bloc. Mai precis eu nu imi doresc sa apara in ... (vezi toată discuția)