Daca intr-un proces de divort si custodie copil, paratul (domicilat in strainatate, cetatean strain) refuza primirea citatiei prin posta, procesul poate avea loc in lipsa acestuia? Am declarat atat adresa lui din Romania (care apare in rezidenta pe care a avut-o timp de 1 an) si adresa lui din strainatate, adresa de e-mail si telefon. Cum se procedeaza in astfel de cazuri?
Nu se intocmeste niciun proces-verbal in strainatate, dar depunerea citatiei la posta e dovada suficienta. Nu are relevanta pentru dv. daca vine sau nu dpdv al procedurii. Nu va faceti probleme cu drobul de sare, inainte ca ele sa apara.
Multumesc pentru raspunsuri.
Ok, sa presupunem ca citatia ajunge la el, nu o primeste sau nu este acasa. Este posibil sa mi se respinga cererea de divort din acest motiv? Eu pot face dovada ca el a refuzat sa imi dea o alta adresa si ca nu doreste sa primeasca citatia (dar este de acord cu divortul , insa se foloseste de acesta pentru a obtine un angajement din partea mea cu privire la viza de intrare in Romania - sa ii asigur invitatie de cate ori doreste).
Procedura de citare
Sunrunner
\"Citatia se semneaza de cel care o emite.Ea se inmaneaza de agenti anume desemnati sau prin intermediul serviciului postal.Inmanarea se face personal celui ... (vezi toată discuția)