avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... privilegiul constructorului
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

privilegiul constructorului

Bună ziua,

Am construit un imobil pentru un beneficiar cu care am incheiat un contract de antrepriză, dar care a ,,uitat,, să plătească cv imobilului. Pentru că este intr-o perioadă dificilă dpdv financiar si are probleme şi cu băncile de la care a luat credite, aş dori să-mi notez în cartea funciară privilegiul constructorului, preventiv, dar nu cunosc procedura. Care este procedura de notare în CF a privilegiului constructorului? Cer sprijinul dvs. în rezolvarea acestei speţe.

Mulţumesc
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 10:34, 11 Iunie 2009
Pai cum adica executorul nu a facut nimic....aveati posibilitatea de a va plange impotriva sa, pentru nelucrarea dosarului de executare.
Putea-ti apela si la un avocat care sa urmareasca executarea silita.

Ce mai puteti face decat sa incercati sa-l atacati pe toate caile, plangere pentru inselaciune, eventual faliment.
Aştept să se finalizeze procesul pentru anularea BO, după care mă voi lansa cu toată artileria împotriva executorului. Cineva m-a sfătuit să-l chem în garanţie pe executor, nu ştiu ce şanse am, avocatul meu mi-a zis că există practică judiciară cum că ar fi inadmisibilă chemarea în garanţie a executorului. Mă întreb dacă nu există practică judiciară şi în sensul admisibilitîţii chemării în garanţie a executorului?
Art. 60 Cod proc. civila
Partea poate sa cheme in garantie o alta persoana impotriva careia ar putea sa se indrepte, in cazul cand ar cadea in pretentiuni cu o cerere in garantie sau in despagubire. In aceleasi conditii, cel chemat in garantie poate, la randul sau, sa cheme in garantie o alta persoana.
Nu se aplica in cazul dumneavoastra chemarea in garantie a executorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca vrea sa execute si apartamentele construite peste imobilul ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Reziliere de plin drept fara somatie sau judecata ynab ynab Am semnat un contract de vanzare - cumparare a unui apartament, iar vanzatorul a cerut privilegiul vanzatorului pentru suma pe care trebuie sa-i o mai achit ... (vezi toată discuția)
Notarea privilegiului constructorului in cf. acte necesare. DanyD DanyD Conform [i]REGULAMENT DE AVIZARE, RECEPȚIE ȘI ÎNSCRIERE ÎN EVIDENȚELE DE CADASTRU ȘI CARTE FUNCIARÃ[/i], cap. IV, pct. 4.3.6. - ... (vezi toată discuția)