avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... invitatie
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

invitatie

Prietenul meu e din Pakistan, dar e stabilit in Anglia de 5 ani. Lucreaza acolo cu acte in regula.
As vrea sa stiu EXACT ce acte imi sunt necesare ptr a-i trimite o invitatie fara probleme?
Cui sa ma adresez?
El ce acte trebuie sa-mi trimita?



Va multumesc si astept un raspuns prompt din partea Dvs.
Cel mai recent răspuns: Dana0102 , utilizator 22:22, 16 Iunie 2009
Cetatenilor straini li se permite intrarea in Romania in conditiile prevazute de O.G. nr. 194/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, daca:
a) poseda un document valabil de trecere a frontierei de stat, care este acceptat de statul roman;
Valabilitatea documentului de calatorie in care urmeaza sa fie aplicata viza trebuie sa depaseasca valabilitatea vizei solicitate cu cel putin 6 luni.
b) poseda viza romana sau poseda permis de sedere valabil, daca prin intelegeri internationale nu s-a stabilit altfel;
c) prezinta documente care justifica scopul si conditiile sederii lor si care fac dovada existentei unor mijloace corespunzatoare atat pentru intretinere pe perioada sederii, cat si pentru intoarcerea in tara de origine sau pentru tranzitul catre alt stat in care exista siguranta ca li se va permite intrarea;
d) prezinta garantii ca li se va permite intrarea pe teritoriul statului de destinatie sau ca vor parasi teritoriul Romaniei, in cazul strainilor aflati in tranzit;
e) nu sunt inclusi in categoria strainilor impotriva carora s-a instituit masura interzicerii intrarii in Romania sau care au fost declarati indezirabili;
f) nu au incalcat anterior, in mod nejustificat, scopul declarat la obtinerea vizei sau, dupa caz, la intrarea pe teritoriul Romaniei ori nu au incercat sa treaca frontiera Romaniei cu documente false;
g) pe numele lor nu au fost introduse alerte in Sistemul Informatic Schengen in scopul refuzarii intrarii;
h) nu prezinta un pericol pentru apararea si siguranta nationala, ordinea, sanatatea ori morala publica.

Viza romana se acorda de catre misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei din strainatate, cu aprobarea prealabila a Ministerului Afacerilor Externe.
In cazul cetatenilor straini care trebuie sa prezinte o invitatie scrisa din partea unei persoane fizice sau juridice (din care rezulta ca aceasta va asigura costurile privind indepartarea, in cazul in care strainul invitat nu paraseste Romania pana la data la care inceteaza dreptul de sedere stabilit prin viza), inainte de obtinerea vizei din partea misiunilor diplomatice ale Romaniei, trebuie ca invitatia sa fie aprobata de Oficiul Roman pentru Imigrari.
OK... Nu are probleme cu trecerea granitei ptr ca a mai venit in Romania de cateva ori, dar numai cu viza temporara de 8 zile.
Ce acte imi trebuiesc ptr intocmirea dosarului/invitatiei?
Unde sa merg sa ma informez concret despre toate formalitatile?
Gasiti mai multe detalii aici
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc frumos!
Buna,

Exista viza temporara de 8 zile? Eu stiam ca se poate sta numai 5 zile..Intreb pentru ca as vrea sa aduc in tara un prieten de la universitate si as vrea sa stea mai mult de 5 zile si o viza temporara de 8 zile mi-ar usura mult munca..

Alte discuții în legătură

Casatorie cetatean non ue daniele36 daniele36 Am o intrebare, care sunt pasii ce trebuie urmati urmare a casatoriei oficiate la misiunea diplomatica romaneasca intre un cetatean roman si un cetatean ... (vezi toată discuția)
Emigrare dorin_severin dorin_severin salutare .. ce trebuie sa fac sa aduc prietena aici in romania , ea fiind din thailanda avand nevoie de viza ...in cel mai scurt timp posibil .. va multumesc (vezi toată discuția)
Invitatie cetatean strain atalinna atalinna Buna ziua tuturor.Desi am cautat informatii pe tema unei invitatii nu am gasit inf complete si corecte.As dori sa fac o invitatie unui cetatean egiptean.Unde ... (vezi toată discuția)