avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Societatile comerciale si obligatiile acestora
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Societatile comerciale si obligatiile acestora

De curand sunt asociat unic si administrator al unei S.R.L.-D si am cateva nelamuriri.
Inainte de toate, mentionez ca: 1) nu am salariati; 2) lucrez doar eu, dar fara contract de munca.
In primul rand, e vorba de registrele obligatorii. Stiu ca acestea sunt: registrul unic de control, registrul jurnal, registru inventar, registrul cartea mare.
La completarea declaratiei 010 mi s-a transmis sa achizitionez un registru unic de control, facturier si chitantier si pot sa ma apuc de lucru. Surprins ca a pomenit doar de registrul unic de control, am intrebat ce alte registre trebuie sa mai am si mi-a spus: "atat. celelalte nu sunt necesare". Respectiva doamna s-a oferit sa tina contabilitatea societatii si mi-a spus sa o sun peste o luna, doua, trei sau cand voi incepe activitatea.
Nu ma bazez pe raspunsul dumneaei si le voi achizitiona sa scap de orice emotie. Intrebarea mea este: este vreo data limita pentru achizitionarea acestora?
In al doilea rand, este adevarat ca nu sunt obligat la plata contributiilor sociale?
Tot de la Anaf mi s-a transmis ca nu sunt obligat sa le platesc din moment ce nu sunt angajat la mine in firma, dar ca pot incheia contract cu casa de sanatate pe persoana fizica si pot depune lunar contributia pentru sanatate, care va fi calculata la nivelul salariului minim brut.

Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Ianuarie 2015
GBC, utilizator
Cel mai recent răspuns: GBC , utilizator 15:58, 18 Ianuarie 2015
Jurnalele de care vorbiti sunt obligatorii dar pot fi tinute si cu ajutorul programelor de contabilitate.Este obligatoriu sa faceti si inventierea la inceputul activitatii.
Este adevarat ce vi s-a spus de catre ANAFin legatura cu contributiile sociale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Ianuarie 2015
Cabinet Expert Contabil, Contabil
Va multumesc pentru clarificari!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma noua corinams corinams Buna ziua, am infiintat o firma, nu stiu daca acum se mai elibereaza anexa la certificatul de inregistrare si daca da, care este procedura. Si mai am o ... (vezi toată discuția)
Angajat si pfa: ce taxe sunt de plata, ce tipizate etc sunt necesare? gianina5 gianina5 Sotul meu urmeaza sa fie PFA. Are o activitate permanenta si urmeaza sa incheie un contract de prestari servicii pentru o societate, alta decit angajatorul. ... (vezi toată discuția)
Notiuni de inceput pentru o societate noua maria_antoneta maria_antoneta fata mea a facut o socetate de activitati de joaca pt copii .a infintat socetatea ,a inchiriat spatiu a luat un credit .sa inscris la platitor de tva ,asi vrea ... (vezi toată discuția)