avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu frate bolnav psihic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu frate bolnav psihic

Mama a murit in data de 26 iunie 2014 la Constanta unde domiciliez. Mama a avut domiciliul in Slatina . Suntem 2 mostenitori sora si frate (necasatorit) care e bolnav psihic(schizofrenie paranoida). Fratele este momentan internat la un spital de boli psihice cronice. Dupa moartea tatalui s a facut succesiunea in 1992 , eu cedand partea mea fratelui la cererea mamei, care statea cu el si dorea sa l protejeze. Deci el detine 3/4 din partea tatalui si mama detinea 1/4. Restul de 50% era al mamei.Obiectul succesiunii a fost casa cu terenul aferent din Slatina . Va rog sa mi spuneti care sunt pasii de urmat astfel incat drumul sa fie cat mai scurt si cu mai putine cheltuieli. Mai exista 3 ha de la tata care nu au fost obiectul succesiunii din 1992 si sunt pe numele tatei. Cum sa procedez ?va multumesc
velicu ileana
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:46, 18 Ianuarie 2015
Includeti si cele 3 ha si faceti un supliment de certificat de mostenitor dupa tata.

La solicitarea notarului public in cadrul dezbaterii succesorale se va numi un curator special (nu puteti fi dvs acea persoana pt ca aveti interes in dezbaterea succesiunii), curator care va fi validat sau inlocuit de instanta de tutela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune mine58 mine58 Am urmatoarea situatie : Ambii parinti decedati , mama in 1998 si tata in 2013. Suntem 2 frati , suntem in relatii foarte bune , dar nu am dezbatut ... (vezi toată discuția)
Tatal recasatorit si decedat, succesiune complicata, 3 notari mi-au dat 3 raspunsuri diferite stefan_cso stefan_cso Mama mosteneste in 1950 de la parintii ei o casa si gradina. (exista 2-3 martori, nu am inca acte). Parintii se casatoresc si rezulta 2 copii (eu si fratele ... (vezi toată discuția)
Va rog frumos sfatuiti-ma ! cum sa fac sa iasa bine in aceasta speta ? poate cineva cu suflet ne va indruma dorudoru dorudoru --Beneficiaza de scutire taxa de timbru judiciar---Speta este Am deschis un dosar civil pentru ( Hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic de ... (vezi toată discuția)