avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de crestere copil pana la 2 ani pentru mama ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de crestere copil pana la 2 ani pentru mama singura

Buna ziua,

In cadrul CCC pana la 2 ani , daca la inceputul concediului s-a optat pentru un CCC de 1 an, mama are dreptul sa efecteze 11 luni de concediu , ultima luna revenindu-i tatalui sau se pierde. Intrebarea mea este cum se procedeaza in cazul mamelor singure ( copilul nu are un tata trecut in certificatul de nastere). Tot 11 luni maxim se poate primi indemnizatia? Copii acestia sunt defavorizati , tinand cont ca nu au un tata care sa ramana inca o luna cu ei acasa?
De asemenea, cum se considera acest concediu , daca este mult mai scurt de 11 luni, in sensul ca mama a optat pentru CCC la 2 luni de zile dupa terminarea concediului de maternitate, deci oricum nu are un cuantum de 11 luni de CCC?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:29, 19 Ianuarie 2015
1. - Daca pe certificatul de nastere nu este trecut tatal atunci mama va beneficia de CCC pana inclusiv in ziua cand copilul implineste 1 an.
- Indiferent cand ati solicitat CCC acesta se acorda numai pana implineste copilul 1 an.

2. - Dar daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an (chiar si cu o zi inainte) veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica veti primi salariu pentru munca depusa iar statul va mai da 500 lei lunar.
- Pentru aceasta prezentati la AJPIS cererea pentru stimulentul de insertie si dovada de la locul de munca in care sa se specifice cu ce data ati reluat activitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere al copilului si stimulentul de insertie in munca Zara_Sabrina Zara_Sabrina Buna ziua. Sunt insarcinata in 32 saptamani, cu data probabila a nasterii pe 21 martie. Voi intra in prenatal din 9 februarie si voi opta pentru concediu de ... (vezi toată discuția)
Ccc obligatoriu pentru tata o luna ramiha ramiha Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns din partea dvs. Dupa nastere vreau sa intru in CCC pentru an. Am inteles ca pentru copiii nascuti dupa 1 martie ... (vezi toată discuția)
Concediu cresterea copilului - lege noua pentru tata ionutr81 ionutr81 buna ziua, recent a aparut o lege inc e priveste cresterea copilului ce mentioneaza ca ambii parinti trebuie sa participe activ si cat de cat proportional la ... (vezi toată discuția)