avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... corespondentul art. 1073
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

corespondentul art. 1073

Buna ziua
Spunet-mi va rog, care este corespondentul in noul cod civil art. 1073 din vechiul cod civil?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: greensea , utilizator 15:46, 19 Ianuarie 2015
Raspunderea contractuala Art. 1.350
(1) Orice persoana trebuie sa isi execute obligatiile pe care le-a contractat.
(2) Atunci cand, fara justificare, nu isi indeplineste aceasta indatorire, ea este raspunzatoare de prejudiciul cauzat celeilalte parti si este obligata sa repare acest prejudiciu, in conditiile legii.
(3) Daca prin lege nu se prevede altfel, niciuna dintre parti nu poate inlatura aplicarea regulilor raspunderii contractuale pentru a opta in favoarea altor reguli care i-ar fi mai favorabile.
multumesc tare mult pt raspuns
Insa, vreau sa cer daune materiale pt ocupare spatiu fara titlu (proprietatea mea) de catre o societate care mi-a fost chiriasa si impotriva careia am sentinta de evacuare, definitiva. In ciuda acestei sentinte si a lipsei unui contract de inchiriere, aceasta continua sa-mi ocupe spatiul. Nu vreau sa trec la evacuare prin executor intrucat, fiind vorba de o societate in faliment, nu mai am nici o sansa in recuperarea eventualelor cheltuieli de executare pentru evacuare, care nu sunt deloc mici.
Ma gandeam sa ma indrept impotriva lichidatorului judiciar cu o actiune in pretentii pt prejudiciul creat mie prin ocuparea spatiului cu bunurile proprietatea debitoarei in faliment. Practic, lichidatorul judiciar refuza sa-mi elibereze spatiul. Societatea in faliment a eliberat spatiul, insa bunurile au ramas acolo, iar lichidatorului ii convine sa le tina fara a plati absolut nimic. Dumneavoastra imi vorbiti de raspundere contractuala, insa nu e cazul aici. Dumneavoastra ce spuneti?
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment / insolventa / sanciuni penale hunedoreanul hunedoreanul Iata care este problema. Societatea A a functionat pina acum citeva sapt intr un spatiu al unei alete societati B cam o perioada de 9 luni. Pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Executare silita danacadis danacadis am avut o sc pt care am achizitionat un spatiu prin credit ,girand si cu un ap personal .am achitat ratele,dar pt niste datorii la stat sa cerut insolv si ... (vezi toată discuția)
Procesul penal in cazul unei societati aflate in faliment rrocambole rrocambole O societate comerciala aflata in faliment are un proces penal in care societatea este parte vatamata si parte civila. Lichidatorul, in temeiul art.174 din ... (vezi toată discuția)