avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua.in urma cu o saptamana am intentat proces de divort sotului pt infidelitate.am o fetita de 11 ani ,eu nu am lucrat niciodata deci nu am nici un venit.stam in chirie intr-o casa de colonie si mai avem un apartament pe care l-am mostenit de la parintii mei.adica mama mea a decedat si sotul meu in timpul casatoriei a despagubit cele 3 surori ale mele cu o anumita suma de bani sa-i cedeze partea lor de apartament prin notar.tatal meu e plecat de 15 ani si nu mai stim nimic de el,deci apartamentul e al meu ,sotul meu avand doar partea cedata de surorile mele.eu doresc sa raman cu casa in chirie si cu apartamentul.vreau sa stiu ce sanse am. daca detin parte din casa pot sa tin casa in chirie?trebuie sa-l despagubesc pe sot pt partea lui de apartament?cum sa procedez ?va multumesc
Cel mai recent răspuns: dianalipa , utilizator 06:36, 10 Iunie 2009
va multumesc pt sfaturi. dupa divort poate sa ma scoata fortat din casa daca casa e in chirie pe numele lui??ca banuiesc ca la partaj casa iese din discutie daca nu este propietate si este chirie de la stat
Daca la data incheierii contractului de inchiriere sotul dv era angajat la o societate de stat, iar locuinta a fost inchiriata prin prisma raporturilor de serviciu pe care acesta le avea cu societatea respectiva, poate justifica instantei ca este locuinta de serviciu si dv nu aveti nici un drept.
sotul este angajat la mina iar casa a fost preluata de la mama lui adica contractul a fost preluat.casa apartine primariei de fapt si el plateste chirie.eu si fiica mea suntem trecute la persoane in intretinere.poate sa cedeze contractul de inchiriere altei persoane ?va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj vladutzadana vladutzadana bunha ziua. sunt in divort si dupa divort intentionez sa intentez partaj sotului.avem o casa in chirie si un apartament mostenit de la mama mea.cele trei ... (vezi toată discuția)
Partaj gomi gomi Sunt in divort............am o fetita de 4 ani care ramane cu mine si impreuna cu al meu sot avem un apartament cu 3 camere si o masina, achizitionate in ... (vezi toată discuția)
Posibilitate de divort - solutie suciu_diana suciu_diana Buna ziua, dat fiind ca exista 50% sanse sa divortez, va rog sa imi spuneti ce variante am: sunt casatorita din 2005, locuim in apartamentul ce se afla pe ... (vezi toată discuția)