avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Intocmire factura cazare Italia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Intocmire factura cazare Italia

Buna,
Va rog daca ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns: Sunt un SRL, platitoarea de TVA si am o pensiune cu restaurant si am un oaspete din Italia persoana Juridica platitoare de TVA. Cum trebuie sa emit factura? cu TVA 9% sau fara TVA?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 13:36, 19 Ianuarie 2015
Facturati cu 9%

ART. 133 Locul prestării de servicii
(4) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) şi (3), pentru următoarele prestări de servicii, locul prestării este considerat a fi:

a) locul unde sunt situate bunurile imobile, pentru prestările de servicii efectuate în legătură cu bunurile imobile, inclusiv serviciile prestate de experţi şi agenţi imobiliari, de cazare în sectorul hotelier sau în sectoare cu funcţie similară, precum tabere de vacanţă sau locuri amenajate pentru camping, de acordare de drepturi de utilizare a bunurilor imobile, pentru servicii de pregătire şi coordonare a lucrărilor de construcţii, precum serviciile prestate de arhitecţi şi de societăţile care asigură supravegherea pe şantier;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la prestari servicii extracomunitare danalica danalica Buna ziua, Am o societate inregistrata in scopuri de TVA, care realizeaza amenajari interioare. Va rog sa-mi spuneti cum facturez o prestare de serviciu ... (vezi toată discuția)
Facturare cazare clienti ue FederatiadeScrima FederatiadeScrima Buna ziua, Pentru o federatie sportiva cu activitate economica, platitori de TVA, cu o unitate de cazare: am dori sa stim cum se emit facturile de cazare ... (vezi toată discuția)
Facurare client din serbia claudia22gh claudia22gh Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema la care nu reusesc sa gasesc un raspuns complet si corect. O societate din Romania (platitoare de TVA) ... (vezi toată discuția)