avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta legala fata de vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta legala fata de vecin

Buna ziua! Situatia este urmatoarea: am o suprafata de teren cu deschidere de 10.50m pe toata lungimea. As dori sa construiesc o casa( in zona voluntari), insa nu stiu cam care ar fi distantele pe care are trebui sa le respect fata de vecini.Precizec faptul ca pe una dintre latarale am o casa amplasata la 0.40cm de gard, cu geamuri( nu doar cele de la baie).
Am aflat (insa nu din surse sigure) ca nu se semneaza autorizatii de constructie decat pentru 3 m ( 6 daca socotesc dreapta stanga) conform unei legi( cred ca a urbanismului, daca nu ma insel, emisa cam cu 3 ani in urma) fata de gard, ceea ce ar insemna ca imi raman 4 m....cam stupid. Va rog ajutati-ma...ca deja sunt in stres!...si nici nu m-am apucat de construit! #-o :(
Am uitat sa va mentionez ca vecinul(unchiul) are casa construita pe o bucata lasata prin certificatul de mostenitor de catre tatal meu cu drept de folosinta....nu stiu daca aici intra si drept de construire. Astept cu nerabdare un raspuns! Multumesc! :sorry:
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 21:46, 20 Ianuarie 2015
Distanta legala fata de vecini este de 1,90m , daca exista deschidere(usa, geamuri) si 0,60 m , daca nu exista deschideri.Daca vreti sa va lamuriti cititi L.50/1991 .
Mergeti intai si solicitati la primarie un certificat de urbanism pentru construire si discutam apoi. Regulile legislative sunt minimale, generale, prin regulamente locale de urbanism se poate deroga.
In Voluntari se poate construi si pe parcele cu deschidere de 6 ml(R.L.U, derogare de la Regulamentul General de Urbanism). Asa cum v-a sfatuit d-na avocat @avlil, mergeti la Primarie si cereti un Certificat de Urbanism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme vecinatate irinavasiliu irinavasiliu Buna ziua, Sunt proprietar al unei case de locuit, construita in 2008 pe fundatia unei case vechi, pe baza unui proiect, pentru care am autorizatie (de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii avril_dor avril_dor Buna ziua. PUZ ul din comuna Miroslava-Iasi spune ca orice casa se va construi la 3 m de gardul vecinului. Noi am avut proiect la 2 m de gard cu o fereastra pe ... (vezi toată discuția)
Baza legala distanta intre case DGeorgiana25 DGeorgiana25 Buna ziua, vroiam sa va intreb care este baza legala pentru distantele intre case si care sunt consecintele incalcarii acestor norme. Vecinul unei prietene ... (vezi toată discuția)