avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme credit IFN
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme credit IFN

buna ziua ! in anul 2006 , am cumparat un calculator in rate prin [EDITAT]. La magazin m-i s-a explicat faptul ca durata creditului este pe trei ani , 36 rate , iar suma lunara de plata este de aproximativ 45 lei . mentionez ca de la magazin nu am primit nici un contract de credit , nu am semnat nimic , doar am prezentat actele solicitate ( adeverinta de venit , carte identitate ). In luna martie 2009 , am terminat de achitat creditul ( sau cel putin asa am crezut !) Mentionez faptul ca in fiecare luna am platit 50 lei , deci 36 rate x 50 egal 1800 lei , pt.o valoare a marfii cumparate de 1450 lei . Acum ma trezesc acasa cu somatie de plata impreuna cu penalitati de intarziere . Am incercat sa sun la aceasta firma dar cam nu sunt de gasit . Am cautat pe internet relatii despre ei si nu prea am gasit laude , doar reclamatii . Si cireasa de pe tort , faptul ca suma pe care eu am platit-o lunar timp de trei ani este doar dobanda aferenta creditului !!! deci eu inca figurez la ei cu un credit de 1450 lei !? Va rog daca se poate sa-mi dati un sfat despre ce am de facut in continuare , pt. ca nu am de gand sa le mai platesc nimic . Va multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2010
ContSters20980, utilizator
Nu platiti nimic. Asteptati sa vedeti ce vor face ei mai departe. In cazul in care va vor chema in judecata, vor fi obligati sa faca dovada pretentiilor pe care le au, dovada pe care nu o vor putea face in conditiile in care dumneavoastra nu a-ti semnat nimic. Dumneavoastra in schimb, veti putea sa va aparati, prezentand instantei chitantele cu care a-ti achitat contravaloarea calculatorului.
tot ce va pot spune, pentru ca am lucrat intr-un ifn, dar nu [EDITAT], este faptul ca trebuie neaparat sa va inchideti "contul" la ei (spun contul deoarece platile se fac intr-un cont colector si dupa asta se aloca contractului dvs) si sa solicitati o adresa de sold zero si respectiv o adresa de incheiere a contractului....cei de la efg transmit la domiciu un extras....v-ar fi de folos ultimul, pentru ca se vede plata pt ultima luna si respectiv sold 0. Aceste lucruri trebuie sa le cereti dvs de la ei!! putini clienti stiu acest lucru...si asa se trezesc cu surprize..rate restante..birou credit s.a.m.d.
cereti un desfasurator al platilor care sa sustina ceea ce spun ei si faceti asta in scris...si intr-adevar exista un nr de tel pe site-ul lor
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2010
ContSters20980, utilizator
nu lucrez la ei..lucrez tot la un ifn nu pot sa dau nume, dar cu explica ''crina011979'' , are dreptate, trebuie sa va intereseze pe d-voastra de contul pe care il detineti.....m am bagat doar pentru faptul ca sa precizat ca nu se gaseste un numar de contact ceeace este cea mai penibila scuza...si cum spuneti ca ati cumparat ceva in rate fara contract, nu se finanta acel produs fara contract semnat
Salut ma numesc Alexandru Florin si am aceeasi problema ca tine ,dar mai rau,dupa ce am crezut ca am achitat m-am trezit cu inca 5000 lei de plata pt comisioane si penalizari, sunt niste nenorociti si nu le mai platesc nimic. Nu au ce sa imi faca , nu am niciun contract cu ei decat o factura de unde am cumparat obiectul, sa ma pupe undeva ,nu au ce sa imi ia
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2010
ContSters20980, utilizator
Va rog sa nu postati nume de persoane sau injurii, aici se discuta problema juridica nu persoana. De asemenea, va rog sa nu scrieti cu majuscule, in internet asta inseamna a tipa.

Alte discuții în legătură

Încuviinteazã executarea silitã ~ cum o opresc/aflu mai multe detalii ?!? ingerul_danutz ingerul_danutz Buna ziua, Astazi am aflat ca pe site-ul portal.just.ro ca apare 1 dosar cu numele meu la Debitor, iar Creditor o societate IFN de la care am avut luat un ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu papickads papickads Poate cere (au acest drept?) [editat] IFN oprire pe salariu? Am luat un credit din magazinele [editat] in decembrie 2007 , am platit ratele timp de 2 ani si ... (vezi toată discuția)
Somatii de la o societate de recuperari creante rrazvan rrazvan Buna ziua,vreau sa incep spunandu-va ca am 13 ani.Parintii/buncii mei nu se pricep cu Internatul si in general cu ce tine de It.Le-am promis unor rude,ca-i voi ... (vezi toată discuția)